EkonomiManşet

Anadolu Grubu’na karşı Ekşi Sözlük’te bira boykotu #boykotefespilsen

0

Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın evde bira yapımıyla ilgili açıklamaları sonrası Ekşi Sözlük’te boykot başlatıldı.

Bira satışlarında yüzde 5.7 düşüş yaşayan ve Efes Pilsen’i de bünyesinde bulunduran Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özilhan’ın açıklamalarının ardından Ekşi Sözlük’te bira boykotu başlatıldı.

Ekşi Sözlük yazarları, yurt içi bira satışlarını evde bira üretimine bağlayan ve yetkililerle durumu görüştüğünü söyleyen Özilhan’a karşı, “Kayıp öyle değil böyle olur” diyerek boykot uygulayacaklarına dair paylaşımlar yaptı.

Ekşi Sözlük kullanıcıları da, ‘1 Şubat 2018 Efes boykotu‘ başlığında yüzlerce yorum yaptı.

Sosyal medyada da #boykotefespilsen etiketi ile kampanyalarını duyuran Ekşi Sözlük yazarları, yerli ve yabancı tüm Anadolu Grubu biralarının listelesini yayınladı.

Efes Pilsen’i de bünyesinde bulunduran Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özilhan, “Bira satışı düşüyor ama tüketim konusunda emin değilim. Bunun nedeni de evde bira yapımının artması. Çok ucuza alınan cihazlarla evde bira yapılıyor. Bugün 7.5 liralık biranın 4 lirası vergi. Evde bira üretimi vergi kaybına da neden oluyor. Bu konudaki görüşlerimizi yetkililerle de paylaştık” demişti.

 

(Sputnik News)

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.