Doğa MücadelesiGünün ManşetiManşet

Alakır’dan sevindirici haber: Müjde canlar suyumuz bize geri geldi!

0

Alakır Nehri Kardeşliği sosyal medya hesabından müjdeli haber geldi. Ekim ayından bu yana yaşam alanlarına gelen suyun kesilmesine karşı hukuk mücadelesi başlatan Tuğba Pınar Günal ve Birhan Erkutlu, ihtiyati tedbir talepli açtıkları ‘Suya el atmanın önlenmesi’ davasının ardından mahkemenin verdiği ara karar ile icra memuru ve bilirkişi gözetiminde su tesisat ustası tarafından, sularının kesilmesine neden olan hayrattan kendi alanlarına su hattı döşendiğini açıkladı.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan Alakır Vadisi’nde yaşayan Birhan Erkutlu ve Tuğba Günal’ın bölgede faaliyet gösteren HES şirketlerinin vadiyi ve nehri yok etmesine müsaade etmeyerek her suistimali sosyal medya ağları üzerinden kamuoyu ile paylaşması üzerine kendilerine yönelik yapılan tacizlerde son nokta Ekim ayında yaşam alanlarına gelen sularının kesilmesi olmuştu.

Alakır Nehri Kardeşliği’nin “Müjde canlar suyumuz bize geri geldi” başlıklı açıklaması şu şekilde:

Müjde canlar suyumuz bize geri geldi  :)

İhtiyati tedbir talepli açtığımız ‘Suya el atmanın önlenmesi’ davasında mahkemenin verdiği ara karar ile; icra memuru ve bilirkişi gözetiminde su tesisat ustası tarafından, suyumuzun götürüldüğü hayrattan yaşam alanımıza su hattı döşendi.

Bu süreçte bizlerden maddi, manevi desteğini, duasını, ilgisini, sevgisini eksik etmeyen tüm can dostlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Aşkla ve barışla dayanışmanın destanı yazılmaya devam ediyor sayenizde Alakır’da. Her birinize bin sevgi selam. Hep birlikte dayanışma içinde verdiğimiz mücadele sonucunda koruma altına alınan ve üzerinde yapılmak istenilen iki adet HES projesinin iptali ile özgürce akmaya devam eden Alakır nehrine de bu süreçte bizi susuz bırakmadığı için ayrıca aşkla bin selam  :)

Mahkemenin aldığı bu ara karar ile birlikte 116 gün sonra suyumuza kavuşmuş olduk. Hukuki süreç devam edecek. Davanın sonunda da adaletin nihai olarak yerini bulacağına ve bizi susuz bırakmayacağına inanıyoruz.

Ne olmuştu;

Hasan Tığlı’nın sahibi olduğu Metamar/Dedegöl Enerji şirketine ait Kürce HES’in şantiye şefi Ali Süzen, hemen arkamızdaki araziyi satın alıp kepçe ile kazarak, tapulu arazimizin içinden çıkan doğal kaynak suyunun damarını kesip bizi susuz bırakmıştı. Şirket çalışanları bu suyu önce yol kenarında inşa ettikleri bir hayrata, oradan da şirketin bir diğer arazisinde açtıkları havuza yönlendirmişlerdi.”

 

Alakır’dan destek çağrısı: Hayrat Bir Şey!

[Alakır Sahipsiz Değildir] Tuğba ve Birhan’ın susuz bırakılmasına izin vermeyin!

Alakır’da susuz 100’üncü gün

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.