ManşetUlaşım

Lüleburgaz iklim değişikliğine karşı elektrikli bisikletli taksilerle mücadele ediyor

0

Lüleburgaz Belediyesi, iklim değişikliği ile mücadele ve vatandaşları bisiklet kullanıma teşvik etmek amacıyla üç adet elektrikli bisikletle, halka sekiz ay ücretsiz olarak taksi hizmeti verecek.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde karbon salınımını azaltmak için alınan üç adet elektrikli bisiklet taksi hizmetine başladı.

Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen uygulama kapsamında elektrikli bisikletler AB tarafından finanse edilen “Bisikletlerimizle İklim Değişikliğine Karşı Mücadele Ediyoruz” projesi kapsamında belirli güzergahlarda ulaşım sağlayacak.

Sekiz ay boyunca ücretsiz olması planlanan elektrikli bisiklet, öncelikli olarak 60 yaş ve üzeri, engelli, hamile ve çocuklu vatandaşlara hizmet verecek.

Projenin genel amacı 2017 bisiklet yılı ilan edilen Lüleburgaz’da bisiklet kullanımını artırarak karbon salınımını azaltmak ve iklim değişikliği ile mücadele etmek.

İlçede bisiklet kullanmayı bilmeyen kişilere temel bisiklet kullanımı eğitimi vererek bisiklet kullanımına teşvik etmek de projenin hedefleri arasında yer alıyor.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.