Kültür-SanatManşet

Kültür Bakanlığı’nın destek vermediği ‘Kelebekler’ Sundance’tan büyük ödülle döndü

0

Yönetmenliğini Tolga Karaçelik’in yaptığı ‘Kelebekler’ filmi, ABD’deki Sundance Film Festivali’nde, Dünya Sineması Büyük Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Filme Kültür Bakanlığı tarafından destek verilmemişti.

18. Sundance Film Festivali kapsamında ‘En İyi Uluslararası Film’ kategorisinde yarışan Tolga Karaçelik’in yeni filmi ‘Kelebekler’, “En İyi Film” ödülüne layık görüldü.

Büyük Juri Ödülleri, festivalin en önemli ödülleri ve dört kategoride veriliyor. Bu yıl 123 uzun metrajlı filmin katıldığı festivalde ‘Kelebekler’ dışında bu ödülleri kazanan filmler, ‘The Miseducation of Cameron’ (ABD Sineması), ‘Kailash’ (ABD Sineması Belgesel), ‘Of Father and Sons’ (Dünya Sineması Belgesel) oldu.

Dünya prömiyeri bu yıl 18 – 28 Ocak 2018 tarihleri arasında düzenlenen Sundance Film Festivali‘nde gerçekleştirilen film, birbirini çok az tanıyan üç kardeşin, yıllardır haber almadıkları babalarının aramasıyla bir araya gelmelerini konu alıyor.

‘Kelebekler’in Mart 2018’de vizyona girmesi bekleniyor.

Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin, Serkan Keskin, Hakan Karsak, Ezgi Mola, Ercan Kesal gibi oyuncuların rol aldığı filmin yapımcılığını ise Tolga Karaçelik, Diloy Gülün ve Metin Anter üstleniyor.

Karaçelik’in bir önceki filmi ‘Sarmaşık’ da çeşitli ulusal ve uluslararası festivallerde ödüle layık görülmüştü.

Kültür Bakanlığı destek vermemişti

Tolga Karaçelik’in filmi ‘Kelebekler’e Kültür Bakanlığı tarafından destek verilmemişti.

Karaçelik, alınan bu kararı sosyal medya hesabından “Kültür Bakanlığı yeni filmim Kelebekler’i desteğe layık bulmamış” diyerek duyurmuştu.

Bağımsız sinemanın en önemli festivali

ABD’nin Utah Eyaleti’nde gerçekleştirilen Sundance Film Festivali, dünyanın en büyük bağımsız sinema festivali olarak biliniyor.

Bu yıl 18. kez gerçekleştirilen festival, Sundance Enstitüsü tarafından düzenleniyor.

Ensitünün başkanlığını, aynı zamanda kurucusu olan ABD’li sinemacı Robert Redford yürütüyor.

 

(BBC Türkçe, Gazete Karınca)

You may also like

Comments

Comments are closed.