Kültür-SanatManşet

Pembe Hayat Kuirfest’in İstanbul macerası başladı

0

Pembe Hayat KuirFest bugün (26 Ocak Cuma) İstanbul macerasına başlıyor!

26, 27, 28 Ocak tarihlerinde, IDEA Kadıköy, Tasarım Atölyesi Kadıköy ve Tütün Deposu’nda takipçileriyle buluşacak olan festival, film gösterimleri başta olmak üzere atölye, panel ve söyleşilerden oluşan programıyla, LGBTİ+ hakları mücadelesinde sanat aracılığı ile sözünü söylemek üzere yola çıkıyor. Festival yedinci yılında da, LGBTİ+ bireylerin sanatsal üretimde daha çok yer alarak kendi hikayelerini anlatmalarına özel bir önem veriyor.

KuirFest, Gökkuşağının Altında, Kuir Belgeseller, Kuir Diziler, Ğ , kÜLT gibi seçkileri bu yıl da programında bulundururken, Uluslararası Erivan Altın Kayısı Film Festivali’nde iki LGBTİ+ filminin programdan çıkarılması üzerine ortaya çıkaran sansür tartışmasını başlık edindiği Sansürün Sınırın Ötesinde: Ermenistan LGBTİ Sineması seçkisi ile dünyanın her köşesinden belgesel, animasyon ve kurmaca türü yapımların bulunduğu Alışın Buradayız, Arzular Şelale ve Aşk Olsun kısa seçkilerini ise bu yıl ilk kez arşivine ekliyor.

Festivalde ilk gün programı

KuirFest İstanbul’daki ilk gününü direniş temasını merkezine alan ‘Arzular Şelale’ ve aşk ve varoluş temalarını çatı edinen ‘Aşk Olsun’ kısa seçkileriyle açıyor.

Festivalde gün boyu, ‘Kuir Belgeseller’den Feminista (2017), ‘Gökkuşağının Altında’ bölümünden Sazlıkta Bir An (A Moment in the Reeds, 2017), ‘Sansürün Sınırın Ötesinde’ bölümünden Beni Dinle (Listen to Me, 2016), ‘kÜlt’ bölümünden Cinsiyet Kimlikleri (Gendernauts: A Journey Through Shifting Identities, 1999), ‘Kuir Diziler’den Şugar Çark (Wonders Wander, 2017) ve Kate Millett imzalı Üç Hayat (Three Lives, 1971) izlenebilir.

KADIKÖY İDEA
14.00 Arzular Şelale Seçkisi
15.30 Üç Hayat
18.30 Feminista
20.30 Sazlıkta Bir An

TASARIM ATÖLYESİ KADIKÖY
14.30 Aşk Olsun Kısa Seçkisi
16.00 Beni Dinle
18.00 Şugar Çark
20.00 Cinsiyet Kimlikleri

Program hakkında ayrıntılı bilgi için www.pembehayatkuirfest.org sayfasının ziyaret edebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.