EnerjiGünün ManşetiManşet

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu: Çatı mevzuatı cepheler için de geçerli

0

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) internet sayfasından 22 Ocak Pazartesi günü, “10 kW’a Kadar Lisanssız Elektrik Üretim Tesislerine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Bilgilendirme” başlıklı bir açıklama yaparak, geçen hafta Resmi Gazete’de yayınlanan kısaca “Çatı mevzuatı” olarak bilinen düzenlemenin, cephe uygulamaları için de geçerli olduğunu duyurdu.

Açıklamada; tüketim tesisiyle aynı noktada olan ve 10 kW güç ile sınırlanan üretim tesisleri için başvuruları ve başvuru sonrası işlemleri düzenleyen “Elektrik Piyasasında Tüketim Tesisi İle Aynı Ölçüm Noktasından Bağlı ve Güneş Enerjisine Dayalı Üretim Tesisleri İçin Lisanssız Üretim Başvurularına ve İhtiyaç Fazlası Enerjinin Değerlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar” a ilişkin 18 Ocak 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan düzenlemeye atıf yapıldı.

EPDK açıklamasında, “Enerji teknolojisindeki ve piyasadaki gelişmeler dikkate alınarak 10 kW’a kadar (10 kW dahil) olan cephe uygulamalı üretim tesislerinin de bu mevzuat kapsamına alınması kararlaştırılmıştır. Bu itibarla söz konusu usul ve esaslar, sadece çatı uygulamalarını değil, cephe uygulamalarını da kapsamaktadır” bilgisi verildi.

 

EPDK, bu mevzuatın muhatabının sınırlama olmaksızın ülkemizin her bireyi olması hasebiyle mevzuatın sade ve anlaşılır olması için azami özen gösterildiğini ve başvuruda istenen bilgi ve belgeler de yine aynı amaç doğrultusunda sadeleştiridiğini de açıklamasında vurguladı.

EPDK açıklamasına bu link üzerinden erişim mümkün.

Resmi Gazete yayınladı: Çatıda ürettiğiniz elektriğin fazlasını şebekeye satabileceksiniz

Güneş Gönüllüsü Ebru Özer: Çatılarımızda daha fazla “YES” görmek için sabırsızlanıyoruz

 

(Yeşil Gazete).

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.