ManşetSağlık

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin havasını temizleyemiyor

0

Hava kirliliğini günümüz dünyasının en önemli çevre felaketlerinden biri olarak görülüyor. Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin de Hindistan gibi hava kirliliğinin kritik noktalarda olduğu ülkelerden biri. Hava kirliliği ile mücadele kampanyalarına rağmen Çin’de Hebei eyaletindeki 6 kent 2017’de ülkede en kirli havaya sahip 10 kent arasına girdi. Verilerin bir önceki yılın verilerinden farklılık göstermediği ortaya çıktı.

Çin Çevre Koruma Bakanlığı‘nın (MEP) yayınladığı verilere göre, Hebei’nin eyalet başkenti Shijiazhuang ülkenin geçen yıl en yüksek hava kirliliği ölçülen kenti oldu. En kirli 10 kent arasında Hebei’nin çelik üretim merkezlerinden Tangshan ve Handan’ın yanı sıra Xingtai, Baoding ve Hengshui bulunuyor.

Dünya Sağlık Örgütüne göre günlük 25 μg/m3 (bir metreküp içinde 25 mikrogram) ölçüsünden daha fazla oranda hava kirliliği insan sağlığı için zararlı. Dünyanın önde gelen tıp dergilerinden The Lancet’in yayımladığı rapora göre, 2015 yılında 9 milyon kişi kirlilik kaynaklı hastalıklar yüzünden hayatını kaybetti. Kirlilik kaynaklı ölümlerin üçte ikisi ise hava kirliliği yüzünden meydana geliyor.

 

(Enerji Günlüğü)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.