DünyaManşet

Filistin Devlet Başkanı Abbas: ABD’den gelecek barış planına hayır!

0

Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı Filistin Merkez Konseyi’nin toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump tarafından üzerinde çalışılan barış planı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Abbas, konuşmasında ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak görme kararı üzerine Filistinlilerin öfkesini dile getirerek, “Yüzyılın anlaşması yüzyılın tokadı oldu ve bunu kabul etmeyeceğiz” dedi.

Bundan sonra ABD’den gelecek hiçbir barış planını kabul etmeyeceklerini tekrarlayan Abbas, aynı zamanda İsrail’i Oslo Anlaşmaları ile başlayan barış sürecini sona erdirmekle suçladı.

İlki 1993 yılında, ikincisi 1995 yılında imzalanan Oslo Barış Anlaşmaları’nda Kudüs’ün nihai statüsünün barış görüşmelerinin ileri aşamalarında ele alınması öngörülüyordu.

ABD Başkanı Donald Trump, İslam dünyasından gelen tüm tepkilere karşın Kudüs’ü İsrail’in resmi başkenti olarak tanımış ve Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınacağını açıklamıştı. Abbas, geçen ay yaptığı açıklamada da ABD tarafından önerilecek hiçbir barış planını kabul etmeyeceklerini söylemişti.

Abbas, Birleşmiş Milletler’de (BM) Kudüs’ü başkent ilan etme kararına karşı oy kullanan ülkelere mali yardımı kesmekle tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump’ı da kınamıştı.

 

(NTV)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.