Günün ManşetiManşetUlaşım

Sokak Bizim Derneği’nin “Kaldırım nerede?” kampanyası geri dönüyor

0

Sokak Bizim Derneği’nin, kaldırımlara ilişkin fiziksel ve sosyal sorunlara dikkat çekebilmek amacıyla 2013’te başlattığı ‘Kaldırım Nerede?’ kampanyası geri dönüyor! Dernek,  ülke geneline hakim kaldırım temelli hak ihlallerine karşı yaya odaklı şehir talebini dile getiriyor ve tüm kentlilerle bu kez daha yüksek sesle soruyor: Kaldırım Nerede?

Kaldırım ihlalleri ve kaldırıma dair sorunlar Twitter’dan paylaşılıyor

Kentliler kaldırımlarla ilgili günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunların fotoğrafını çekecek, bu fotoğrafları detaylı konum bilgisini açarak #kaldırımnerede etiketiyle Twitter üzerinden paylaşacaklar.

Paylaşımlar kaldirimnerede.org sitesi aracılığıyla kategorilendirilerek haritaya işlenecek. Kategorilerin farklı renklerde etiketlenmesi ve paylaşımların haritada konumları ile gösterilmesi sayesinde hangi sorunların nerelerde yoğunlaştığı açık bir şekilde ortaya konmuş olacak.

Sokak Bizim Derneği, paylaşımları haritalayarak sorunun mekânsal görünürlüğünü artırmayı ve farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Yerel aktörlere de bu hususta inisiyatif alma çağrısı yapıyor. Ocak 2018’de tüm kentlerden paylaşıma açık olarak başlayan ‘Kaldırım Nerede?’ bu ortak soruna karşı harekete geçmek isteyen herkesi bu interaktif sürece davet ediyor.

 

Kampanya hakkında detaylı bilgiyi kaldirimnerede.org sitesinden edinebilirsiniz.

Sokak Bizim soruyor: Kaldırım Nerede?

Aydan Çelik ile bisiklet, sokaklar ve kaldırım üzerine

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.