EnerjiManşet

Kırşehir’in elektrik enerjisi çöplerden de karşılanıyor

0
DCIM100MEDIADJI_0036.JPG

Kırşehir Belediyesi kurulan biokütle elektrik üretim santralinde çöplerden elektrik enerjisi üretimine başladı.

Belediye, Ekizağıl Mevkiinde bulunan Katı Atık Düzenli depolama alanına santraller kurdu. Alınan bilgiye göre metan gazından elektrik enerjisi üretimi projesinde uygun teknolojiler kullanılarak her biri 1 MW enerji üretim kapasiteli 400.000 KW lik bir enerji üretiminin gerçekleşmesi ve elektrik ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.

Katı Atık Düzenli depolama alanı Ekizağıl Mevkiinde bulunuyor

Düzenli Depolama Sahasında günlük yaklaşık 150 ton atık taşınarak bertaraf ediliyor ve 3.500 konuta yetecek enerji elde ediliyor. Katı atıkların düzenli depolanması ile depolama sahasında biriken evsel katı atıkların biyolojik ayrışması sonucu başlıca metan ve karbon monoksitten oluşan depo gazı meydana geliyor. Önemli bir ekonomik değere sahip olan evsel katı atıklar, yeni teknolojiler aracılığıyla “Yenilenebilir Enerji” kapsamında değerlendirilerek elde edilecek en değerli ürün olan elektrik enerjisine dönüştürülüyor.

Kırşehir Belediyesi Başkanı Yaşar Bahçeci, biokütle elektrik üretim santralinde çöplerden elektrik enerjisi üretimine başlanmasına dair yaptığı konuşmadan, “Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak hem kentimizin, hem ülkemizin geleceğine katkı sunmak istiyoruz.” dedi.

 

(Kırşehir Belediyesi, Enerji Enstitüsü)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.