DünyaManşet

Nobel ödüllü İranlı hukukçu Şirin Ebadi’den protestoculara destek

0

İran’da 28 Aralık 2017 Perşembe günü Mehşed kentinde ekonomik gidişatı protesto amacıyla başlayan ve ardından farklı kentlere yayılarak siyasi rejime tepkiye yönelen protestolar bugün 9’uncu gününe girdi. Nobel Barış Ödülü sahibi İranlı hukukçu Şirin Ebadi’den eylemcilere destek mesajı geldi.

İranlıları sivil itaatsizliğe ve protesto gösterilerine devam etmeye çağıran Ebadi, İran halkına anayasa ile gösteri hakkının verildiğini hatırlatarak İranlıların sokakta kalması gerektiğini belirtti. İran halkına seslenerek, “Su, elektrik ve gaz faturalarını ödemeye son verin” diyen İranlı hukukçu, halkın İran bankalarındaki paralarını da geri çekmeleri ve şiddete başvurmadan taleplerin karşılanması için hükümete baskı yapmaları gerektiğini söyledi.

Ebadi, “Eğer hükümet sizi 38 yıldır dinlemiyorsa, artık hükümetin size söylediklerini görmezden gelmelisiniz” diye konuştu.

Öte yandan İran, iç işlerine karışmakla suçladığı ABD’yi Birleşmiş Milletler’e şikayet etti. İran’ın BM Daimi Temsilcisi Gulam Ali Hoşru, BM’ye mektubunda, “ABD Başkanı Trump ve Başkan Yardımcısı Pence, çok sayıda saçma tweet ile İranlıları tahrik edici eylemlere teşvik etti” dedi.

 

(artıgerçek)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.