ManşetTürkiye

İçişleri Bakanlığı, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı görevinden uzaklaştırdı

0

CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldığı duyuruldu. Hazinedar ile birlikte belediye meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil de görevden uzaklaştırıldı.

Hazinedar’ın mal varlığına yönelik yürütülen soruşturma, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruşturma ile görevi kötüye kullanma niteliğindeki eylemlerinden dolayı hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal varlığına yönelik olarak yürütülen soruşturma; FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruşturma; ayrıca belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kişisel menfaat temin edilmesi ve görevi kötüye kullanma niteliğindeki diğer eylemlerinden hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle Murat Hazinedar Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştır.”

Açıklamada, belediye meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi’nin görevinden uzaklaştırılmasında, yetkisi ve görevi olmadığı halde imar ve ruhsat işlemlerinde talep sahiplerinin kendisine yönlendirildiği ve bağış adı altında zorla para alınmasına aracılık ettiği, haksız kişisel menfaat sağladığı, ayrıca mal varlığında ciddi artışlar olduğu yönündeki iddialarla ilgili yürütülen soruşturmaların dikkate alındığı belirtilildi.

Daha önce CHP’li Ataşehir Belediyesi’nin Belediye Başkanı Battal İlgezdi de 9 Aralık 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı. İlgezdi’nin “Mülkiye Müffetişlerinin raporları ve adli soruşturmalar ve kovuşturmalar nedeniyle” görevden uzaklaştırıldığı açıklaması yapılmıştı.

CHP’li İlhami Yılmaz 16 Aralık’ta Ataşehir Belediye Meclisi tarafından yapılan seçimde yeni Belediye Başkanvekili olarak seçilmişti.

 

(NTV)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.