Hafta SonuManşet

[İzmir’de bu aralar] Ocak 2018 – Naime Sürenkök

0

Merhaba, ben Naime, Yeşil Gazete’nin hem bir okuyucusu, hem yeri gelince gönüllü çevirmeni, hem de gönüllü yazarıyım. Şimdiki lokasyonum İzmir olması itibariyle, İzmir’deki etkinliklerin sıkı bir takipçisi ve duyurucusuyum.

Aranızdaki İzmir’de yaşayanları ve yolunu İzmir’den geçirmeyi düşünenleri ilgilendirebilecek etkinlikleri belirli aralıklarla buradan duyurmak isterim ve yorumlarım subjektif gelebilir ama gitmekte tereddüt etmeyeceğiniz etkinliklerdir.

***

* 9 Ocak 2018: Homeros Gıda Topluluğu Buluşması

Yerel üreticilerden adil ve temiz gıda alma konusu hepimizin artık sofrasında iken, Bornova’da oluşumunda katkımın olduğu bu topluluğun Bornova’daki Nazım Hikmet Kültür Evi’ndeki buluşmasına sırf gelip yorum yapmak, bir çay içmek için bile uğramanızı isteriz.

Her zaman çok kalabalık ve eğlenceli geçen toplantılarımızda, sadece üretici olan arkadaşlarımızın gıdalarını paylaşmıyoruz, ayrıca gittiğimiz ekolojik farkındalığımızı artıran tüm etkinlikleri de aramızda konuşuyoruz.

Bir de bir kez hep beraber deterjan yapmıştık, o da çok güzeldi, siz gelin yine yaparız.

Grubumuza katılmak için linki tklynz

***

* 13 Ocak & 27 Ocak 2018: Sanatölye Varyant Masal Geceleri

Zeytince Masallar Buluşmasının organizatörlerinden biri olarak (detaylar için bakınız zeytinokulu.net) tadı damağımda kaldı masalların, Ferhat’ın bir masalı vardı, belki siz de dinlersiniz ondan bir gün “masal görünümlü gerçek” diye..

Belki şu an ihtiyacımız en çok da bu. Sinemaya, tiyatroya ayırdığınız zamanı ve özeni hadi bir masal gecesine verin benim hatrıma, 2018’iniz masalsı başlasın.

Detaylar için tklynz

***

* 17 Ocak 2018: Olten Filarmoni Konseri

Olten Sanat, İzmir’in kültür sanattaki yerini daha da sağlamlaştıran bir oluşum.

“Müziğin evrensel dili ve aydınlık yüzü ile tanıştırabilecek sanatçı gençlere istihdam sağlayıp onlara kendilerini ifade edebilecek bir platform oluşturmak” hedefiyle yola çıkan Olten Sanat’ın Olten Filarmoni Orkestrası her ayın bir Çarşamba’sı dünyaca ünlü isimlerle birlikte kulağımızın, gözümüzün pasını silip süpürüyor.

O konserlerin olduğu Çarşambaları hiçbir program yapmıyorum, buna da gideceğim mutlaka. Bilet de çok az kalmış ama yine de duyurmak istedim.

Bilet kalmışsa alabilmek için linki tklynz

***

* 20-21 Ocak 2018: Para Oyununda Yeni Sahne

Emre Ertegün ve Burcu Ertunç, yanlarında azıcık zaman geçirmesi bile inanılmaz keyifli insanlar, hele bir de kafa yordukları konular böyle çok tabu olan “para” olunca sanırım tadından yenmez.

Mesela sormuşlar ki: “ Mevcut “para oyunu”ndan keyif alıyor musunuz? Oyunda eksik, yanlış giden bir şeyler mi var? Ya neler fazla yer kaplıyor? Sahnenin yönetmeni siz olsanız ne yaparsınız?”

Benim en sevdiğim öğrenme şekli olan sorular üzerinden giderek, farkındalığa kendinin ulaştığı bir yöntemi seçerler konuşmalarında bile.

Etkinliğe katılmak için linki tklynz

***

* Ocak & Şubat 2018: Çemberin Çağrısı

Çemberleri çok konuşur olduk son zamanlarda, bu nedenle Emre Ertegün’ü bu sefer Begüm Erenler’le Çemberin Çağrısı etkinliğinde takip ediyoruz. Etkinlik kapalı bir etkinlik sanırım, ilkine katılmayınca devamına da katılınamıyor ama bu etkinliğe giden bir arkadaşınız varsa mutlaka yakın bir zamanda bu çember olmasa da başka bir çember çağrısı alacaksınız, sakın hayır demeyin.

Etkinliğin çağrı metni ise burada 

***

Şimdilik benden bu kadar, merak etmeyin güzel İzmir’imizde ocak ayındaki etkinlikler bunlarla sınırlı değil, biliyorum, devamı gelecek :)))

Siz de İzmir’de yer almasını istediğiniz etkinlikleri bu haberin altına veya Facebook sayfasına yorum olarak yazın, ekleyelim… Yeşil Gazete’nin resmi iletişim adresi [email protected]‘a mail gönderseniz de olur.

 

 

Naime Sürenkök

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.