Doğa MücadelesiManşet

Amasra’da termik santral için zeytin ağaçlarını söktüler!

0

Amasra’ya 2005’ten beri bir kömürlü termik santral kurmak isteyen, fakat köylülerin ve Bartın Platformu’nun direnişiyle karşılaşan Hattat Holding, Amasra’nın Gömü ve Tarlaağzı köylerindeki zeytin ağaçlarını usulsüz şekilde söktü.

Köylülerin eylemlerine destek veren Bartın Platformu da bir açıklama yaparak “3573 sayılı ‘Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılandırılması Hakkındaki Kanun’a göre zeytinlik sahalarının 3 km yakınına değil kömürlü termik santral, bacası tüten bir atölye bile yapılamaz! Bu yapılan, sadece basit bir usulsüzlükten ibaret değildir, halkın isteklerini hiçe saymaktır, konuyu takip eden herkesle alay etmektir.” dedi.

Bartın Platformu açıklamasına şu sözlerle sürdürdü:

“Amasra köylüleri, Bartın Platformu ve Türkiye olarak bunu kabul etmiyoruz. Bartın ve Amasra halkının bu termik santral aleyhine açmış olduğu ÇED iptal, Çevre Düzeni Plan Değişikliği iptal ve lisans iptal davaları henüz sonuçlanmamışken, dalında meyvesiyle ağaçları söken şirketi kınıyoruz. Amasra’da termik santral yapılamaz.”

Bartın Platformu öncülüğünde bölge halkı yaklaşık 10 yıldır termik santrale karşı mücadele ediyor. ÇED nihai raporunun askı sürecinde sadece 10 iş günlük kısa süre içinde 42 bin dilekçeyle bakanlığa itirazını bildiren Amasra halkı ÇED olumlu kararının iptali için 2 bin 19 davacıyla ülkenin en büyük çevre davasını açmıştı.

Amasra termik santrali kabul etmiyor!

Koşan Adam Kemal Özdemir, Amasra’da ‘termiksiz yaşam’ için koşacak

Bartın Platformu’ndan Amasra’ya kurulmak istenen termik santrale karşı dava

 

(Bartın Platformu, 350 Türkiye)

You may also like

Comments

Comments are closed.