Haber HattıManşetSivil Toplum

Şiddetsiz eylem takvimi: şiddetsizeylem.org yayında

0

10 Aralık 2017 itibariyle şiddetsiz eylem takvimini internet kullanıcılarına açan Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Merkezi, doksanlı yıllardan başlayarak çevre, savaş karşıtı ve kadın hareketlerinin gerçekleştirdiği eylemlerden hazırlanan seçkiyi “www.siddetsizeylem.org” adresi üzerinden paylaşıyor.

3 kategori var: Çevre, savaş karşıtı ve kadın

Bir başvuru kaynağı oluşturmak ve aktivistlere yaratıcı eylem biçimlerine dair bir repertuar sunmanın amaçlandığı çalışma için incelenen 3 ayrı hareketten toplam 117 farklı şiddetsiz eylem yöntemine ulaşıldı.

Nasıl kullanılıyor?

Sitenin tasarlanırken kullanımın kolaylığının öncelikli olmasına dikkat edildiği çalışmada kullanıcıların spesifik aramaları için ayrıntılı arama seçeneği bulunuyor. Veri tabanında ise iki tür kullanım biçimi yer alıyor: listeleme ve haritalama.

Listeleme; kullanıcılara yer, tarih, eylem tipi, gerçekleştirenler bağlamında sonuçları görme olanağı sağlıyor.Ayrıntılı arama ile kullanıcıya dilediği değişkenlerle arama yapma olanağı sunuluyor.

Site aynı zamanda veri tabanı kullanıcının yeni veri girmesine açık olarak tasarlandı. Kullanıcı veri tabanında yer alması gerektiğini düşündüğünü eylemlerini siteye yükleyebiliyor.

“Şiddetsiz bir dünya hayaliyle kuruldu”

Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Merkezi 2014 yılında İstanbul’da kuruldu. Her gün, her koşulda, hep birlikte şiddetsiz bir dünya hayaliyle şiddetsizlik hakkında eğitim ve atölye çalışmaları yapmak, alanda hazırlanan yazılı ve görsel materyallere ulaşmak, yeni materyaller üretmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

 

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.