DoğaManşet

Maltepe’de onlarca deniz canlısı karaya vurdu

0

İstanbul Maltepe’de onlarca vatoz, kalkan ve kalamar kıyıya vurdu.

Vatoz, kalkan ve kalamarların kıyıya vurma nedenlerini araştırmak üzere İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yelda Aktan ile beraberindeki bir grup bölgede inceleme yaptı.

Soğuk hava ve yağışlar nedeniyle denizde tabakalar arasında ani değişimin meydana geldiğini söyleyen Aktan, “Balıklar şoka girerek daha sakin, daha ılık ve sıcak bölgeleri tercih etmeye başladılar. Şokun verdiği sonuç diye tahmin ediyorum” dedi.

Balıkçılar sabah saatlerinde, Maltepe Küçükyalı sahilde çok sayıda vatoz, kalkan ve kalamarın kıyıya vurduğunu gördü. Deniz canlılarının bazılarının hareketsiz olduğunu, bazılarının oldukça yavaş hareket ettiğini gören balıkçılar durumu yetkililere bildirdi.

“Bazı balıkçılar balıkları toplamışlar. Bu balıkların yenmesinde herhangi bir sıkıntı olur mu?” şeklinde kendisine yöneltilen soruya ise Aktan, “Önce bir bakmak lazım, neden acaba bu halde diye. Mesela toksik bir türden kaynaklı olabilir, onların etkisiyle de olabilir. Analiz yapıp bakmak lazım” diye cevap verdi.

 

(T24)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.