ManşetTürkiye

İki yeni KHK: 2 bin 756 personele ihraç, 17 kuruma kapatma

0

OHAL kapsamındaki 695 ve 696 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) kamudan toplamda 2 bin 756 personel ihraç edildi. 7’si dernek 7’si vakıf olmak üzere 17 kurum kapatıldı.

Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 695 ve 696 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Resmi Gazete’de yayımlandı. Kamudan toplamda 2 bin 756 personel ihraç edildi.

KHK/695 Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

KHK/696 Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

695 sayılı KHK ile 155’i Kara, 155’i Deniz, 327’si Hava Kuvvetleri Komutanlığından olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinden 637 personel ihraç edildi.

Jandarma Genel Komutanlığından 360, Emniyet Genel Müdürlüğünden 61, Sahil Güvenlik Komutanlığından 4 personel ihraç edildi.

695 sayılı KHK ile Diyanet İşleri Başkanlığından 341 kişi ihraç edildi, 18 kişi görevlerine iade edildi.

KHK’lar ile Adalet Bakanlığı’ndan 245 kişi ihraç edildi, 17 kurum kapatıldı. 105 öğretim üyesi, 50 üniversite personeli ihraç edildi.

2’si gazete 17 kurum kapatıldı

695 sayılı KHK ile 7’si dernek, 7’si vakıf olmak üzere 17 kurum kapatılırken, daha önceden kapatılan bir vakıf açıldı, yurt dışında öğrenim gören 6 kişinin ise öğrencilikle ilişiği kesildi.

Kapatılan kurumlar şöyle: Aliağa Yakamoz Hanımlar Derneği (İzmir), Batı Anadolu Teknik Elemanlar Federasyonu (İzmir), Kapadokya Eğitim Akademisi Derneği (Nevşehir), Fatih Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (Karabük), Güleç Sevgi Evlerini Yaşatma ve Koruma Derneği (Karabük), Kahramanmaraş Uluslararası Öğrenciler Derneği, Suriyeli Gençleri Geliştirme ve Eğitme Merkezi (Gaziantep), Burhanettin Hayra Hizmet Vakfı (İzmir), Hadimi Eğitim ve Kültür Vakfı (İzmir) Türk Eğitim, Sağlık ve Çevre Vakfı (TESÇEV/Kocaeli), Turgutlu Eğitim Vakfı (Manisa), Hacı Paşalar Eğitim ve Kültür Vakfı (Aydın), Uluslararası Hukuk ve Adalet Vakfı (UHAV/Ankara), Yusuf Cevat Başçı Eğitim ve Kültür Vakfı (İzmir), Akdeniz Gazetesi (Isparta), Çınaraltı Gazetesi (Isparta), Özel İskenderun Kalp Merkezi (Hatay).

105 akademisyen ihraç edildi

Yüksek Öğrenim Kurulu’na (YÖK) bağlı 105 akademisyen çalıştıkları üniversitelerden ihraç edildi.

Ayrıca 392 öğretmen de öğretmenlikten çıkartıldı.

Taşeron düzenlemesi getirildi

696 sayılı KHK ile 4/C (geçici) personel statüsü kaldırılarak, bu statüdeki personel 4/B (sözleşmeli) statüsüne geçirildi.

OHAL kapsamında çıkartılan 696 sayılı KHK ile Danıştaya 16, Yargıtaya ise 100 yeni üye kadrosu ihdas edildi.

22 subayın rütbesi alındı

KHK ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekliye sevk edilen, kendi isteğiyle emekli olan, istifa eden veya başka bir sebeple ayrılan 22 subayın rütbesi alındı.

Kanun Hükmünde Kararnameyle, askerlik görevlerini yerine getiren yükümlülerle terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanması sırasında yardımcı olan sivillerden Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybedenlerin çocukları ve kardeşleri istekli olmadıkça silah altına alınmayacak, silah altındakiler istemeleri durumunda terhis edilecek.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.