EnerjiManşet

Ermenistan yenilenebilir enerjiye yönelik yatırımlara ağırlık verecek

0

Ermenistan Türkiye sınırına 16 km uzaklıkta, ömrünü tamamlayan Metzamor Nükleer Santrali’nin kapatılma kararının ardından yenilenebilir enerjiye yöneldi. Ermenistan, Avrupa Birliği‘ne uyum süreci kapsamında yenilenebilir enerjiye yönelik yatırımlara ağırlık vereceğini açıkladı.

Ermenistan’ın nükleer güce bağımlı olmasının gerekmediğini ifade eden Ermenistan Adalet Bakanı Davit Harutyunya, Ekim ayında gazetecilere verdiği bir demeçte bir enerji santrali olmadan aynı miktarda enerji elde etmemizi sağlayacak yeni bir teknoloji ortaya çıktığında seçilmesi gereken yolun kesinlikle yeni teknoloji olduğunu söylemişti.

Ermenistan’da yeni bir nükleer enerji santrali kurma konusunda tartışmalar uzun zamandır sürüyor ancak yüksek maliyetler hükümeti yenilenebilir enerjiye yönlendiriyor

Metzamor Ermenistan dahil beş ülke için tehlike unsuru

Ülkenin Kafkasya’daki tek nükleer enerji kaynağı olan ve Iğdır’daki Ağrı Dağı ile Ermenistan’daki Alagöz Dağları arasındaki Aras Havzası’nda yer alan Metzamor Nükleer Santrali’nin 2026’da kapatılacağı daha önce duyurulmuştu.

IAEA ile AB verilerine göre “Dünyanın en tehlikeli nükleer santrali” olarak gösterilen Ermenistan’daki nükleer santral, Ermenistan dahil Türkiye, İran, Azerbaycan ve Gürcistan için halen bir tehlike unsuru.

 

(Eurasianet, Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.