ManşetTürkiye

ABD’li düşünür Noam Chomsky’den Barış Akademisyenleri’ne destek mesajı

0

Emek ve meslek örgütleri ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisine imza attıkları için yargılanan Barış Akademisyenleri davalarına destek çağrısı yaptı.

ABD’li düşünür ve akademisyen Noam Chomsky’nin bugün Çağlayan’da başlayan Barış Akademisyenleri davası için gönderdiği destek mesajı ise şöyle:

“Dava korkunç bir yargı hatasıdır. Türkiye’deki toplumun dostları büyük bir dehşetle bu gelişmeleri takip etmektedir. İddianamenin dili aslında yaşanılanların son derece özenle korunması gereken özgür düşünce ifadesinin temeline yönelik bir saldırı olduğunu bizlere belirgin bir şekilde göstermektedir. Bir örnek vermek gerekirse, imzacılara şu suçlamalar getiriliyor: “Sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması, insan hakları ihlali yapanların cezalandırılması, maddi ve manevi zarara uğrayan vatandaşların tazminat alma taleplerini” hükümetten talep etmeleriyle suçlanıyorlar. Bu talepler bir özgür toplumda son derece normal bir durumdur. Endişe içinde olan vatandaşların yanında yer almak, doğal olan ve övülmesi gerekilendir. Barış çağrısının yanlış veriler içerdiğini söyleyenler ise, bu duruma karşı kendi görüşlerini olgun bir şekilde dile getirmek için yeterince fırsata sahiptir. Bu çağrıda, terörizmi en ufak bir şekilde destekleyecek bir nokta yoktur. Savcılığın işkenceci zorlayıcı bir tavır içerisinde barış ve adalet için yapılan esasi bir çağrıyı terörizm destekleyicisi olarak çarpıtması, özgür ve insan haklarına saygılı bir toplumda müsamaha gösterilmemesi gereken bir olgudur.”

 

(Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.