ManşetYerel

Gerzeliler kafes balıkçılığına karşı toplandı: Gerze’ye hiçbir trol teknesi giremez!

0

Gerze’nin ve Töngel Sokağı’nın balıklar için kafese alınmaması adına Yeşil Gerze Platformu (YEGEP) öncülüğünde başlatılan mücadele devam ediyor.

Özge İnce’nin Gerze Gündem’de yer alan haberine göre “Kafes Balıkçılığına Hayır, Hamsini Al Gel” etkinliği 3 Aralık 2017 Pazar günü saat 11.00’de Gerze İskelesi’ndeki balıkçıların pankartlar eşliğinde Töngel Sokağı’na uğurlanmasıyla başladı.

Etkinliğe katılmak isteyenlerin Gerze Balıkçılar Kooperatifi önünde toplanarak araçlar ile Töngel Sokağı’na hareket etmesi ile devam eden etkinlik ilçedeki balıkçıların Töngel Sokağı’nda karşılanması ile başladı.

“Gerze’ye hiçbir trol teknesi giremez”

Bugün Töngel Sokağı’nda kafes balıkçılığını protesto etmek için toplandık sözleri ile konuşmasına başlayan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı,  konuşmasını, “Töngel Sokağı belki de hayatının ikinci büyük darbesini yiyor. Burası balıkçılık ile geçinen bir ilçe. Bu ilçede özellikle kıyı balıkçılığı yapılmaktadır. Gerze ve Töngel Sokağı’nda uzun yıllardır denizi kirlettiği için trol avcılığı yapılmamaktadır. Gerze’ye hiçbir trol teknesi giremez. Bu kadar denizini seven bir balıkçı kitlesi varken buraya kafes balıkçılığının yapılması ilçemize ve denizimize yapılmış bir ihanettir. Bizler buna karşı duracağız. Son yıllarda Ege ve Akdeniz’de sürdürülen mücadele kazanıldı ve buralardan sökülen kafesler şimdi bizim temiz sularımıza getirilmek isteniyor. Buna hep birlikte dur diyelim.” sürdürdü.

Başkan Belovacıklı’nın konuşmasının ardından balıkçılar adına sözü Sezai Kaptan aldı. Sezai Kaptan, “ Yıllar önce nasıl mücadele ettiysek bu firmalar ile şimdi de mücadele etmeye devam edeceğiz. Mantar hastalığı yaptığı kesinlikle belirtilen kafes balıkçılığı için hepinizin desteğini bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mangalların yakılması ve balıkların pişirilmesiyle etkinlik sona erdi.

 

(Gerze Gündem)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.