ManşetTürkiye

TBMM’de “Man adası belgeleri araştırılsın” komisyonu önerisi AKP oyları ile reddedildi

0

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın aile bireylerinin Türkiye’de vergi vermemek için yurt dışına para transferi yaptığı iddialarıyla ilgili Meclis komisyonu kurulması önerisi AKP oylarıyla reddedildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın aile bireylerinin Türkiye’de vergi vermemek için yurt dışına para transferi yaptığı iddialarıyla ilgili Meclis komisyonu kurulması önerisi AKP oylarıyla reddedildi.

Meclis komisyonu kurulma önerisini CHP yapmıştı.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Erdoğan’ın oğlu, kardeşi, eniştesi, dünürü ve eski özel kalem müdürünün Man adasındaki bir şirkete 2011 yılında gönderdiği 15 milyon doları tek tek sıraladıktan sonra swift mesajlarını ve dekontlarını göstermişti.

CHP Sözcüsü Tezcan, dün (29 Kasım 2017) Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna duyurduğu belgelerle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını teklif edeceklerini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, açıklanan belgelerle ilgili yaptığı açıklamada “Madem tüm belgelerin elinde olduğunu söylüyorsun, kürsüden sallamayı bırak. Milletimizle paylaş, git savcılığa teslim et” demişti.

HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da dün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgeler üzerine “Man Adası” hakkında Meclis araştırması yapılmasını teklif etmişti. Bu teklif de  AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.