ManşetYerel

Basmane Çukuru imar planına dört yıl sonra iptal kararı

0

İzmir’de 19 yıldır çözülemeyen ‘Basmane Çukuru’ adıyla bilinen 20 bin 855 metrekarelik alanın 2013 yılında onaylanan imar planı 4 yıl sonra İzmir 5. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi

İzmir’de 19 yıldan bu yana çözülemeyen ve ‘Basmane Çukuru’ olarak bilinen alanla ilgili yine kriz çıktı. Basmane Çukuru’na yapılması öngörülen projenin önü 1999 yılından sonra arka arkaya gerçekleşen imar plan iptalleri nedeniyle açılamamıştı. En son 2013 yılında yapılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planlar sonrasında çözüm yoluna girildi.

TMSF tarafından satıldığı Folkart’ın projeye başlamak için ruhsat almayı beklediği alanla ilgili İzmir 5. İdare Mahkemesi’nde İzmir Belediyesi eski başkanlarından Yüksek Çakmur ve arkadaşlarının açtığı davadan iptal kararı çıktı. Çakmur ve arkadaşları 1999 yılı ve sonrasındaki imar planlarını iptal eden davaları da açmıştı.

İzmir 5. İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin 2013 yılında onayladığı Basmane Çukuru planlarını 4 yıl sonra iptal etti. İptal gerekçeleri arasında trafik yoğunluğunu arttıracak olması, inşaat yoğunluğu gibi nedenler yer aldı. Mahkeme, 1/5000 ölçekli planlarla ilgili bir karar vermedi. Bu planlar yürürlükte kaldı.

 

(Yeni Asır)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.