Hayvan HaklarıManşet

Şehrin kurtuluş gününde avcıların vurduğu domuzlarla geçit töreni yaptılar

0

Enez ilçesinin ‘kurtuluş günü’ töreninde, avcıların vurdukları yaban domuzlarının bir kamyonda kasasında geçit töreninde sergilenmesi tepkilere neden oldu.

Enez Doğal Yaşamı, Çevreyi ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Selma Yılmaz “Biz ülkemizi düşman işgalinden hayvanları öldürerek mi kurtardık? Öldürmek meşru gösteriliyor” dedi.

Edirne’nin Enez ilçesinin ’95. kurtuluş yıldönümü’ nedeniyle düzenlenen törende, avcıların vurdukları domuzlar kamyona konulduktan sonra tören alanından geçirildi.

Enez Doğal Yaşamı, Çevreyi ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Selma Yılmaz

24 Kasım’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene milletvekillerinin yanısıra mülki erkan katıldı. Saygı duruşunun ardından belediye, kurumlar, esnaf odaları ile Enez Avcılar Kulübü’ne ait araçların geçit töreni yapıldı.

Etkinlikler kapsamında avcıların vurdukları yaban domuzlarını kamyona koyduktan sonra tören alanından geçirmesi ise tepkilere neden oldu. Enez Doğal Yaşamı, Çevreyi ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Selma Yılmaz, yaşananlara tepki göstererek, şöyle dedi:

“Enez ilçesinin kurtuluş kortejinden bu kareler. Biz ülkemizi düşman işgalinden hayvanları öldürerek mi kurtardık? Bu kadar bağnaz, sığ, barbar insanlarla beraber yaşamak zorundayız. Kurtuluş gününde domuzları öldürüp sergileyip öğünen bir zihniyet. Çocuklar böyle bir toplumda yetişiyor. Öldürmek meşru gösteriliyor” dedi.

 

(Gazete Duvar)

You may also like

Comments

Comments are closed.