ManşetTürkiye

Mahkeme, Nuriye Gülmen’in tutukluluğunun devamına karar verdi

0

Açlık grevindeki akademisyen Gülmen’in “kaçma şüphesi olmaması” nedeniyle, savcı mütalaasında tahliye istedi ancak mahkeme, savcı ve avukatların tahliye taleplerini reddetti.

Açlık grevinin 264. gününde olan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmenler Semih Özakça ile Acun Karadağ’ın yargılandığı davanın beşinci duruşması görüldü.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Gülmen’in ve avukatlarının tahliye taleplerini reddetti, tutukluluğun devamına karar verdi.

Bir sonraki duruşma 1 Aralık 2017’de.

Sincan Cezaevi Kampusundaki Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde savcı, mütalaasında, “dosyada toplanmamış delil kalmamış olması”, “delilleri karartma ve kaçma şüphesi olmaması” ve “yargılamanın geldiği aşama” gözetilerek tek tutuklu sanık Gülmen’in, adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Savcının mütalaası konusunda söz verilen Nuriye Gülmen, Numune Hastanesinden SEGBİS aracılığıyla yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“İki celsededir tutulduğum koşulların ne kadar ağır olduğu, savunma yapabilmem için yeterli koşulların sağlanmadığını anlatmıştım. Delilleri karartma ve kaçma şüphem de olmadığına göre, tutuklu bulunmam tedbir dışında bir cezalandırma. Tahliyemi talep ederken bana bir lütufta bulunmanızı değil hukuk kurallarını uygulamanızı istiyorum.”

Üç eğitimci “Silahlı terör örgütüne üye olma (Türk Ceza Kanunu 314)”, “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “terör örgütü propagandası yapmak (Terörle Mücadele Kanunu 7/2)” suçlamalarıyla yargılanıyor.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.