ManşetSivil ToplumTürkiye

Akademisyen ve yazar Fikret Başkaya serbest bırakıldı

0

Sabah saatlerinde gözaltına alınan akademisyen ve yazar Fikret Başkaya Emniyet’teki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Başkaya’nın sabah saatlerinde Ankara Batıkent’teki evine gelen polisler, yazarın 1991 yılında kaleme aldığı ‘Paradigmanın İflası’ adlı kitabıyla, bilgisayar ve telefonlarına da el koydu. Bir yazısı nedeniyle hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla soruşturma başlatılan Başkaya, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Üç gün önce evine gelen karakol polisi nedeniyle avukatını emniyete gönderen ancak bilgi alamayan 77 yaşındaki Başkaya’nın bu şekilde gözaltına alınması tepkilere neden oldu. Başkaya’nın gözaltına alınmasına ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, dava dosyasında gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle bilgi verilmediğini bildirdi.

1940 Denizli doğumlu Fikret Başkaya, lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesi’nde aldı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi iktisat ve maliye bölümlerini bitirdi. Paris ve Poitiers üniversitelerinde doktora öğrenimini tamamladı. Yurt dışında bulunduğu süre boyunca; azgelişmişlik, emperyalizm ve kapitalizmden sosyalizme geçiş sorunları üzerine birçok araştırma yaptı.

Öte yandan Ankara’da sabah saatlerinde çok sayıda eve polis baskınları düzenlendi. Aralarında HDP il yöneticisinin de olduğu bazı isimler gözaltına alındı.

 

(Gazete Duvar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.