ManşetTürkiye

Açlık grevinde 264. gün: Gülmen ve Özakça davasının 5’inci duruşması bugün

0

Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) işinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen açlık grevinin 264. gününe Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor. Açlık grevinin 75’inci gününde tutuklanan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında açılan davanın 5. duruşması bugün Sincan Cezaevi Kampüsü’nde bulunan duruşma salonunda görülüyor.

Savcı, Nuriye Gülmen’in kaçma şüphesi olmaması ve delilleri karartma ihtimali olmaması gerekçesi ile adli kontrolle serbest bırakılmasını istedi.

Duruşmayı CHP Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Mahmut Tanal, Hilmi Yarayıcı, Ali Şeker ile Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, KESK Eş Başkanları, akademisyen Baskın Oran ile Veli Saçılık izliyor.

Özakça ve Karadağ’ın katıldığı duruşmaya Gülmen ise tutulduğu Numune Hastanesi’ndeki mahkum koğuşundan SEGBİS aracılığıyla bağlandı.

Ne olmuştu?

KHK ile ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan, ardından tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’nın yargılandığı davanın 4’üncü duruşmasında, Semih Özakça’nın elektronik kelepçe şartıyla tahliye edilmesine, Nuriye Gülmen’in ise tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

 

(Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.