Haber HattıManşetSivil Toplum

2017 Chirac Çatışmaların Önlenmesi Ödülü Hrant Dink Vakfı’na

0

2008 yılında Fransa’nın eski cumhurbaşkanı Jacques Chirac tarafından kurulan ve amacı, ‘çatışmaların önlenmesi, kültürlerarası diyaloğu ve sağlığa erişim kalitesinin yükseltilmesini desteklemek’ olan Chirac Vakfı, 2017 Chirac Çatışmaların Önlenmesi Ödülü’nün Hrant Dink Vakfı’na verileceğini duyurdu.

27 Eylül’de toplanan Chirac Vakfı Jürisi, Hrant Dink Vakfı’na Chirac Çatışmaların Önlenmesi Ödülü verilmesinin nedenini şöyle açıkladı: “Diyalog, empati ve barış kültürünü temel alarak çalışmalar yapan Hrant Dink Vakfı, kültürel çeşitliliğin bir zenginlik, farklılıkların ise hak olarak tanınması gerektiğini savunuyor, Ermenistan ve Türkiye halkları arasındaki kültürlerarası ilişkileri teşvik ediyor. Dink Ailesi, kin ve intikam ruhu içine hapsolmak yerine, yıllar içinde Türkiye’de demokratik tartışmalarda vazgeçilmez bir aktör haline gelen bu vakfı kurdu ve yönetiyor. Yüzbinlerce mültecinin Türkiye topraklarından geçtiği bir dönemde, Hrant Dink Vakfı’nın söylem analizleri eğitim ve izleme programları vasıtasıyla basında nefret söylemini ortadan kaldırmaya yönelik öncelikli çabası çatışmaların önlenmesi için hem acil, hem de kararlı bir eylem oluşturmaktadır.”

Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink, ödülü 23 Kasım’da Paris’te yapılacak olan törende Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan alacak.

Dink, ödüle dair yaptığı açıklamada, “2007 yılında aramızdan alınan eşim Hrant Dink’in hayallerini, mücadelesini, dilini ve yüreğini yaşatmak, öncülük ettiği değerleri sürdürmek, diyalog kültürünü, barış ve empati kültürünü geliştirmek amacıyla farklı kesimlerden pek çok insanın katkısıyla ve emeğiyle faaliyetlerini sürdüren vakfımızın, Türkiye’nin demokratikleşmesine katkıda bulunma çabalarının Chirac Vakfı tarafından takdir görmesi hepimizi yüreklendirdi ve çalışmalarımıza devam edebilmek için bize güç verdi. Umuyorum ki bu ödül demokratikleşme yönünde çaba gösteren diğer kurumlara da ilham olur” şeklinde konuştu.

Törende, Lübnan kamplarındaki mültecilerin rehabilitasyonuna tiyatro aracılığıyla katkı sunan Zoukak Topluluğu’na da, Chirac Vakfı’nın Barış İçin Kültür Ödülü verilecek.

 

(Agos)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.