LGBTİ+Manşet

LGBTİ etkinlikleri yasağı TBMM’ye taşındı

0

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Valiliği’nin kentteki LGBTİ örgütlerinin etkinliklerine getirdiği yasağı Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması üzerine soru önergesi veren Tanrıkulu, dilekçesinde Ankara Valiliği’nin hem 19 Kasım’da kentteki LGBTİ örgütlerinin etkinliklerini hem de 16 Kasım’daki LGBTİ Film Günleri’ni yasakladığını hatırlattı.

“Nefret suçları, cezasızlığın, en sık gerçekleştiği suçlardan birini oluşturmaktadır. LGBTİ bireylere yönelik suçlarda ise, suç ve cezasızlık oranları maalesef son derece yaygın ve yüksek orandadır” denilen dilekçede 20 Kasım’ın “Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü” olduğu hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

“Cezasızlıkla mücadele ve mağduriyetin giderimi bakımından böylesi günler son derece önemlidir. Suçun ve mağduriyetin açığa çıkması, kamuya teşhiri ve mağdurların “acı”larını toplumsal olarak haykırabilmeleri demokratik bir hak olmanın yanı sıra cezasızlıkla mücadele bakımından da son derece mühimdir.”

Tanrıkulu’nun Başbakan Yıldırım’a yönelttiği bazı sorular şöyle: “Ankara Valiliği’nin yasaklama kararı LGBTİ bireylere yani toplumun bir kesimine karşı açıkça bir “ayrımcılık” değil mi? Yasaklama kararına ilişkin açıklamanın dışında Ankara Valiliği’nin elinde herhangi bir somut bulgu, bilgi ve belge var mı?”

Alman LGBTİ Film Günleri de yasaklanmıştı

Ankara Valililiği, 16-17 Kasım’da yapılması planlanan Alman LGBTİ Film Günleri‘ni de yasaklamış, bu karara gerekçe olarak yine “kamu düzeni ile genel sağlığın ve ahlâkın korunması” gösterilmişti. İstanbul’daki geleneksel LGBT Onur Yürüyüşü 3 yıldır güvenlik gerekçesiyle yapılamıyor.

[Özel Haber] Yasak ne ayol: Buradayız! Alışın! Gitmiyoruz!

Berlin’den Ankara’daki Alman LGBTİ film günleri festivalinin yasaklanmasına tepki

Ankara Valiliği, Alman LGBTİ Film Günleri’ni yasakladı

(Evrensel)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.