LGBTİ+Manşet

Guardian Ankara’nın LGBTİ hakları hareketinin faaliyetleri yasağını sayfasına taşıdı

0

İngiliz Guardian gazetesi, Ankara Valiliği‘nin Pazar günü LGBTİ (Lezbiyen, gay, biseksüel, transgender, intersex) derneklerinin kentteki tüm etkinliklerini süresiz yasaklamasına bugünkü sayısında sayfalarında yer verdi. Gazete insan hakları kuruluşlarının kararı “yasa dışı ve ayrımcı” bularak kınadıklarını yazdı.

Guardian’ın İstanbul’daki Türkiye muhabiri Kareem Shaheen‘in imzasını taşıyan haberin başlığı, “Türk LGBTI grupları yasağı kınıyor”.

Haberde, söz konusu kararın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın eşcinselliği “milletin değerlerine aykırı” bulmasından kısa süre sonra alındığı belirtiliyor.

Erdoğan 9 Kasım’da yaptığı bir konuşmada, “Milletimizin değerleriyle bağları öylesine kopmuş durumda ki bir büyük şehrimizde CHP’li ilçe belediyesi, mahalle komiteleri için yapılacak seçimde beşte bir oranında eşcinsel kotası koyabiliyor” demiş ve eklemişti:

“Allah şaşırtmasın. Şu hale bak ya. Bir partide ölçü kalmayınca, muvazene kaybolunca işte böyle nereye savrulacağı belli olmuyor.”

Alman LGBTİ Film Günleri de yasaklanmıştı

Ankara Valililiği, 16-17 Kasım’da yapılması planlanan Alman LGBTİ Film Günleri‘ni de yasaklamış, bu karara gerekçe olarak yine “kamu düzeni ile genel sağlığın ve ahlâkın korunması” gösterilmişti.

Guardian’a göre son yasak, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi‘nin Türkiye’de LGBTİ hakları hareketinin faaliyetlerini engellemeye yönelik bir dizi çabasının sonuncusu.

Gazete İstanbul’daki geleneksel LGBT Onur Yürüyüşü‘nün 3 yıldır güvenlik gerekçesiyle iptal edildiğini de yazdı.

[Özel Haber] Yasak ne ayol: Buradayız! Alışın! Gitmiyoruz!

Berlin’den Ankara’daki Alman LGBTİ film günleri festivalinin yasaklanmasına tepki

Ankara Valiliği, Alman LGBTİ Film Günleri’ni yasakladı

 

(BBC Türkçe)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.