LGBTİ+Manşet

Ankara Valiliği’nden “toplumsal duyarlılık” gerekçesi ile tüm LGBTİ etkinliklerine yasaklama

0

Alman LGBTİ Film Günleri’ni yasaklayan Ankara Valiliği, kentteki tüm LGBTT ve LGBTİ etkinlikleri için de benzer bir karar aldı.

Alman LGBTİ Film Günleri’ne “birtakım toplumsal duyarlılıklar nedeniyle bazı kesimler tarafından tepki gösterilebileceği” gerekçesiyle izin vermeyen Ankara Valiliği, bu kez de LGBTT ve LGBTİ örgütlerinin kentte düzenleyeceği tüm etkinlikleri yasakladığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, “Çeşitli sosyal medya ve birtakım yazılı ve görsel medya organlarından LGBTT (Lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüel veya travesti) ile LGBTİ (Lezbiyen, gay, biseksüel, transgender, intersex) adıyla çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından, ilimizin muhtelif yerlerinde birtakım toplumsal hassasiyet ve duyarlılıkları içeren sinema, sinevizyon, tiyatro, panel, söyleşi, sergi vb. etkinliklerin gerçekleştirileceği şeklinde bilgiler elde edilmiştir” denildi.

Açıklamada, “Söz konusu paylaşımlarla halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edeceği, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlikenin ortaya çıkabileceği; ayrıca kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasını tehlikeye düşürebileceği göz önünde bulundurulduğunda yapılmak istenen organizasyona katılacak olan grup ve şahıslara yönelik olarak; birtakım toplumsal duyarlılıklar nedeniyle de bazı kesimler tarafından tepki gösterilebileceği ve provokasyonlara neden olabileceği değerlendirilmektedir” ifadesi kullanıldı.

Valilik, bu nedenlerle; Ankara’da LGBTT, LGBTİ vb. örgütler tarafından düzenlenecek “birtakım toplumsal hassasiyet ve duyarlılıkları içeren sinema, sinevizyon, tiyatro, panel, söyleşi, sergi vb. etkinliklerin” 18 Kasım 2017 tarihinden itibaren süresiz olarak yasaklandığını duyurdu.

Kararın, Ankara’da “huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirlerin alınması” kapsamında alındığı açıklandı.

 

(DW Türkçe)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.