KadınManşet

“Bedenimiz bizimdir”: Brezilya’da binlerce kadın kürtaj yasağına karşı sokakta!

0

Brezilya’ da kadınlar “tecavüze uğratıldıkları durumda kürtajı yasaklayan” tasarıya karşı sokaklara döküldü. Pazartesi günü kürtaj tasarısını protesto eden binlerce kişi Rio de Janerio’da kongre komisyonunun oylamasını protesto etti.  Birçok protestocuya çocukları da eşlik etti. Çocuklarını omuzlarında taşıyan kadınlar “Bedenimiz bizimdir” sloganları attı.  Eyalet meclisine yürüyen protestoculara güvenlik güçleri göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Hükümet, kürtaj yasağının istisnasız uygulanmasının önünün açacak bir yasa tasarısını meclis alt komisyonunda onaylattı. Anayasanın 181’inci maddesinde öngörülen değişiklikte “fetus oluşumu tespit edilince hayat başlar” deniliyor. Bu değişikliğe göre, hamilelik annenin hayatını tehlikeye attığı zaman ya da tecavüz durumlarında bile “fetus varsa” kürtaj yasağının uygulanmasını beraberinde getirecek.

Brezilya’da yürürlükteki kürtaj yasasında tecavüze uğrayan veya kadının hayati tehlikesi dışındaki herhangi bir koşulda kürtaj yapmak isteyen kadınlar üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor.

 

(ABCNEWS, Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.