DünyaManşet

Irak ve İran’ı vuran depremde ölü sayısı 445’e yükseldi

0

Irak-İran sınırında, merkez üssü Süleymaniye ve Halepçe şehirleri yakınında bir bölgede meydana gelen 7,3 şiddetindeki depremde kayıplar artıyor. New York Times gazetesinin Tasnim haber ajansından aldığı son bilgilere göre Pazar gecesi TSİ 21.20 sularında meydana gelen depremde ölü sayısının 445’e ulaştığı, 7 bin 370 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Başkent Tahran’da hükümetin çağrısı üzerine yüzlerce kişi yaralılara kan bağışı yapmak için hastanelere akın etti. İran’ın dini lideri Ayetullah Hamaney arama kurtarma ekiplerine çalışmalarını sürdürme çağrısında bulundu.

İranlı yetkililer, bazı kentlerde çok ciddi hasara yol açtığını açıkladı. Özellikle İran’ın Kirmanşah eyaletinde bulunan Kasr-ı Şirin kentindeki binalarda büyük hasar olduğu gelen bilgiler arasında.

Irak’ta da hissedildi

Depremin 23 kilometre derinlikte olduğu ve yaklaşık 20 saniye sürdüğü açıklandı. Sarsıntı, başta Diyarbakır olmak üzere Türkiye’nin güneydoğusunun yanı sıra Irak’ın başkenti Bağdat’ta da hissedildi. Irak Sağlık Bakanlığı sözcülerinden Dr. Saif al-Badir sınırda en az 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 535 kişinin de yaralandığını açıkladı. Deprem, özellikle Kerkük, Süleymaniye ve Halepçe kentlerinde hissedildi.

Türkiye’den yardım

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Türkiye’nin, afet bölgesine 44 personel, 10 araç ve 5 bin çadır gönderdiğini açıkladı. Türk Kızılayı’ndan yapılan açıklamada da, Erbil’deki ekibin deprem bölgesine sevk edildiği, öncü bir araç ve müdahale ekibinin de karayoluyla Türkiye’den yola çıktığı belirtildi.

 

(New York Times, BBC Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.