DünyaManşet

Süleymaniye ve Halepçe şehirlerinin kesişme noktasında 7.3 şiddetinde deprem

0

Irak – İran sınırında, merkez üssü Süleymaniye ve Halepçe şehirlerinin kesişme noktası olan bölgede şiddetli bir deprem meydana geldi. Büyüklüğü 7.3 olarak açıklanan depremde nedeniyle hem İran’dan hem de Irak’tan can kaybı haberleri geliyor.

İran devlet televüzyonu, Irak sınırındaki Kirmanşah vilayetinde 145 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı ve 1500’ün üzerinde de yaralı olduğunu bildirdi. Özellikle Kirmanşah eyaletinde bulunan Kasr-ı Şirin kentindeki binalarda büyük hasar olduğu ifade ediliyor.

Kirmanşah’taki bir diğer yerleşim yeri Serpol Zehap da depremde büyük hasar gören yerlerden. Fars Haber Ajansı, Serpol Zehap’ın tek hastanesinin depremde yıkıldığını, kentin tamamında elektriklerin kesildiğini aktarıyor.

Kirmanşah ve çevresinde yıkılan binaların altında mahsur kalanları kurtarmak üzere bölgeye arama – kurtarma ekipleri sevk edildi.

Irak’ta 4 ölü

Iraklı yetkililer ise ilk belirlemelere göre depremde en az 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Süleymaniye çevresindeki köylerde büyük hasar olduğu da ifade edildi.

Türkiye’de yardım yola çıktı

Türkiye de bölgeye yardım gönderdiğini açıkladı.

Türk Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, Erbil’deki ekibin deprem bölgesine sevk edildiği, öncü bir araç ve müdahale ekibinin de karayoluyla Türkiye’den yola çıktığı belirtildi.

Depremin ardından Başbakanlık’tan yapılan açıklamada ise “Yardım için Merkezi Irak Hükümeti ile görüşülüyor” dendi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumu sonrası kapatılan hava sahasının, gelecek yardım talebi doğrultusunda açılabileceği de Başbakanlık açıklamasında yer aldı.

 

(BBC Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.