Kültür-SanatManşet

Ekoloji teması ile düzenlenen Akdeniz Sanat Günleri Buluşması başladı

0

Akdeniz Sanat Oluşumu tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Akdeniz Sanat Günleri Buluşması, bugün (13 Kasım Pazartesi) başladı. Bu sene ekoloji teması ile düzenlenen buluşmanın sloganı ise, “Bir Başka Dünya Mümkün’  olarak belirlendi.

Güney Gazetesi’nden İbrahim Nalçakar’ın haberine göre Mersin, Tarsus, Adana, Hatay ve Antalya’da 19 Kasım’a kadar devam edecek etkinliklere Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve Bosna Hersek’ten de yazarlar ve şairler katılacak.

Akdeniz Sanat Oluşumu,  2. Uluslararası Sanat Günleri Buluşması için hazırlıklarını tamamladı. Sanat Günleri Buluşmaları’nın açılış programı bu yıl 13 Kasım’da Antakya’da yapılacak. 19 Kasım’a kadar sürecek etkinlikler kapsamında Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve Bosna Hersek’ten yazarlar ve şairler Mersin, Tarsus, Adana, Hatay ve Antalya’da çeşitli söyleşi, dinleti, panel, atölye çalışması, film gösterimi gibi etkinliklere katılacak.

2. Uluslararası Sanat Günleri Buluşması kapsamında Mersin’de yapılacak etkinlikler İçel Sanat Kulübü, Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu, Kültürhane, Sosyal Bilimler Lisesi, Gelişim Koleji ve ODTÜ Koleji salonlarında yapılacak.

Akdeniz Sanat Oluşumu Sözcüsü Ahmet Eroğlu, “Sanat insanı insanlaştırır, güzelleştirir, derinleştirir. Sanat insanın estetik duygularını geliştirir. Dengesiz ve eşitsiz bir şekilde küreselleşen dünyada üretilmiş olan popüler sanat, bazı kavramları altüst etse de güzellik üreten sanat, demokrasi algısının yerleşmesine önemli katkılar sunmuştur ve sunmaktadır. Sanat ve sanat üreten sanatçıya gösterilen ilgi, destek, sağlanan olanaklar, bir toplumun çağdaşlaşmasının ve gelişmesinin en önemli göstergelerinden biridir. Ülkemizde zaman zaman heykellerin yıkılması, resim ve fotoğrafların sansürlenmesi ya da ortadan kaldırılması, kitapların toplatılması, yazarların hapse konulması umudumuzu kırıp zedelemiş olsa da, sanat ışığı, eninde sonunda önümüzü, ülkemizi ve dünyamızı aydınlatacaktır. Bu gerçekliğin önüne geçilmesi olanaksızdır” dedi.

Ahmet Eroğlu, 2. Uluslararası Sanat Günleri Buluşması’nın bu yıl ki ana temasının ‘Bir Başka Dünya Mümkün’ sloganı olacağını ve sanat ve ekolojik yaşam konularının işleneceğini söyledi.

2. Akdeniz Sanat Günleri Buluşması programına İçel Sanat Kulübü web sitesi üzerinden ulaşabilirsinizç

 

(Güney Gazetesi)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.