Doğa MücadelesiGünün ManşetiManşet

Ekoloji örgütleri Bergama’da buluştu

0

Türkiye ekoloji örgütleri 11 – 12 Kasım tarihlerinde Bergama’da buluştu.. Değişik bölgelerden 11 çağrıcı ekoloji örgütü tarafından gerçekleştirilen buluşmaya ülkenin dört bir yanından yaşam mücadelesi veren ekoloji örgütleri temsilcileri katıldı.

Bergama Kültür Merkezinde yapılan etkinliğin açılışında konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, çevre mücadelesinin başladığı yerde çevre mücadelesi verenlerin ve ekoloji örgütlerinin bir araya gelmesinin anlamlı olduğunu söyledi. Bergama’da 2 bin 500 yıldan beri yaşamın devam ettiğini hatırlatan Gönenç, “Bergama insan sesi ve nefesinin hiç kesilmediği bir kent. Burada hem doğamıza hem de kültürümüze sahip çıkıyoruz. Bergama bundan sonrada hem tarihi kültürü hem de doğasını korumaya devam edecektir. EGEÇEP ve ekoloji mücadelesi verenlere teşekkür ediyorum. Bizler sadece Bergama’da değil Anadolu’nun her yerinde yapılan ekoloji mücadelesine destek vereceğiz” diye konuştu.

Bergama Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Erol Engel, cumhurbaşkanının “İhanet ettik” cümlesini hatırlatarak, “97 yılından beri doğaya ihanet ediyorlar. İhanet Türkiye’nin her yerinde o kadar büyük noktaya getirildi ki bu ihanetin bedelini ödeyecek muhatap yok. İnat ettik dedikten sonra çark mı ettiler hayır, hala inayet etmeye devam ediyorlar. Bergama mücadelesi Türkiye’nin turnusoludur. Her şeye rağmen biz bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Buranın ışığını gittiğimiz yerlere taşıyacağız” diye konuştu.

Foto: Göknur Yumuşak

EGEÇEP Dönem Sözcüsü Ali Osman Karababa ise Bergama’dan  Cerattepe’ye kadar verilen ekoloji mücadelesine ilişkin görsel sunum yaptı. Karababa, “Buluşmayı örgütleyen örgütler olarak derdimiz ortak mücadelenin yol ve yöntemlerini konuşmak. Biz çevreyi yaşabilir hale getirmek için kararlıyız. Bu kararlılığımızı tekrar tekrar dile getireceğiz” dedi.

Programın öğleden önceki bölümünde yapılan forum kısmında yerel direnişlerden gelen temsilciler geldikleri bölgelerdeki sorunlar ve mücadeleleri hakkında bilgi verdiler.

 

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.