İklim KriziManşet

[Bonn 2017] COP23’te şehirlerin iklim değişikliğine uyumu tartışıldı

0

6 Kasım’da Almanya’nın Bonn kentinde başlayan ve bu hafta sonra erecek olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği 23. Taraflar Konferansı (COP23) kapsamında İklim Ağı tarafından 8 Kasım’da “İklim eyleminde devlet dışı aktörlerin rolünün geliştirilmesi: Şehirler ve İklim değişikliği” başlıklı bir panel gerçekleştirildi.

TEMA Vakfı ve İklim Ağı’ndan Özgül Erdemli Mutlu’nun moderatörlüğünü yaptığı panele ECOLISE & GEN Europe; CAN Europe’dan (Climate Action Network) Robert Hall, Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi’nden Dr. Ümit Şahin, Ekoloji Kolektifi Derneği’nden Arif Cem Gündoğan ve ICLEI World Secretariat Miriam Badino konuşmacı olarak katıldı.

Panelde kentlerin iklim değişikliğine uyum ve azaltım konusundaki rolleri irdelendi. Yeşil Düşünce Derneği ve IPM olarak hazırladıkları “İklim Dostu Yeşil Ekonomi Raporu”nu anlatan Şahin, kentsel dönüşüm fırsatını kaçırıp binaları enerjiyi daha az kullanacak şekilde tasarlamanın gerekliliğine vurgu yaptı. Konuşmasında İstanbul’u örnek gösteren Şahin, hazırlanan iklim planlarının iklim değişikliği ile mücadele etmek için parklar ve bisiklet yolları gibi konuları gündemine alırken otoyol, üçüncü köprü, üçüncü havaalanı yapımının ve Kuzey Ormanları gibi kentte kalan son yeşil alanların yok edilmesinin tutarsızlık yarattığına işaret etti.

 

(Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.