Hafta SonuKitapManşet

[Çocuklar için Kitaplar] Sidney ve Stella Hiçbir Şeyi Paylaşamıyor

0

Sidney ve Stella birbiriyle çok iyi vakit geçiren ikiz kardeşlerdir. Çok eğlenirler, her şeyi birlikte yaparlar ama sadece bir şeyi başaramazlar: Paylaşmak.

Öyle ki bu huylarından bir türlü vazgeçemezler. İstedikleri şey ortaksa hemen çekişme başlar. Biri bir ucundan, diğeri diğer ucundan derken istedikleri şeyi de kaybederler ama hiçbir zaman bundan ders çıkaramazlar. Ta ki bir gün yine topu sahiplenmeye çalışırken top ellerinden kaçıp pencereden dışarı kaçana kadar. Ve inanılmaz bir şey olur. Top Ay’a çarpar ve Ay paramparça olur. Tüm dünya bu haberle çalkalanır. Ay nasıl olur da birdenbire yok olmuştur? Elbette ki bunun sebebini sadece ikizler bilmektedir. Buna bir çözüm bulmaları gerekir. Öncelikle Ay’ın yerine bir şey koymaları gerekmektedir. Bulurlar bulmasına ama onu Ay’ın yerine nasıl koyacaklar? İşte birlikte çalışmak ve görevi paylaşmak için bir fırsatları vardır artık.

Kitap, adından da anlaşılacağı üzere “Paylaşmak” konusunu işliyor. Çoğu kez şahit olmuşsunuzdur çocukların paylaşmakta güçlük çektiğini. Bu kitap, çocuklara paylaşmanın ve işbirliği yapmanın önemini oldukça eğlenceli bir hikâye ile öğretiyor.

Kendi içerisinde tatlı bir gerilimi olan hikâye bitince siz de Sidney ve Stella gibi derin bir “OHHH!” çekeceksiniz.

Yazan ve resimleyen: Emma Yarlett

Çeviren: Zeynep Alpaslan

Redhouse Kidz Çocuk Kitapları

4+

 

Tunç Kurt

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.