ManşetTürkiye

Gazeteci Ahmet Şık 5 yıl önce açılan davadan beraat etti

0

Haberleri ve Twitter paylaşımları gerekçe gösterilerek 1 yıla yakın süredir tutuklu olan gazeteci Ahmet Şık’ın, Oda TV davası kapsamında 2012’de tahliye edildiğinde “Bu komployu kuranlar cezaevine girecek” sözleri nedeniyle yargılandığı dava, 5 yıl sonra beraat kararıyla sonuçlandı. Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya Şık’ın avukatı Can Atalay katıldı.

Atalay, duruşmada, “Şikayetçi olanların tümü ya tutuklu ya da firari durumdadır. Soruşturmayı yürüten polisler ve savcılar ile kovuşturma yapan herkes yönünden suç duyurusunda bulunuldu. Doğrudan beraat kararı verilmesi gerekmektedir” dedi. Mahkeme, Şık’ın üzerine atılı kamu görevlisine hakaret ve tehdit suçlarını işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden her iki suçtan ayrı ayrı beraatine hükmetti.

Ahmet Şık, 2012’de tutuklu olduğu OdaTV davası kapsamında tahliye edildiğinde cezaevi çıkışında “Bu komployu kuranlar cezaevine girecek” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözleri nedeniyle Şık hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmış, 39 hakim ve savcı da mağdur sıfatıyla iddianamede yer almıştı.

Davanın şikayetçisi 39 hakim ve savcıdan 28’i şu an ya meslekten ihraç ya da tutuklu ya da firari. Bu isimler arasında Şık’ın 2011’de tutuklanmasını isteyen Zekeriya Öz ve Şık’ı bir süre tutuklu yargılayan Mehmet Ekinci de yer alıyor. Ergenekon savcısı olarak tanınan Öz, bugün kaçak iken, Ekinci ise şu anda muhabirimiz Ahmet Şık’ın da bulunduğu Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. Şık bu hakim ve savcıların yürüttüğü Oda TV davasından da 12 Nisan’da beraat etmişti.

 

(Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.