Doğa MücadelesiManşet

Urla Gülbahçe’de taş ocaklarına karşı yaşam şenliği

0

Urla Gülbahçe mahallesi halkı bölgede açılmak istenen taş ocaklarına karşı 5 Kasım’da yaşam şenliği düzenliyor. Urla’da doğa yürüyüşleri düzenleyen grupların da destek verdiği  ve Gülbahçe halkı ile Gülbahçe Çevre Gönüllüleri tarafından düzenlenen şenliği Urla Belediyesi tarafından da destekliyor.

5 Kasım pazar günü yapılacak şenlik saat 12:00’de Gülbahçe Köy Meydanı’nda başlayacak. Şenlikte yöresel ürünler sergisi, İYTE Halk Dansları Gösterisi olacak. Toprak Sahne Tiyatrosu şenlik kapsamında bir sokak oyununu sahneleyecek. Ayrıca Arnavut Böreği yapım atölyesi düzenlenecek.

Bölgede açılmak istenen taş ocakları hakkında bilgi verilecek şenlikte bir de imza kampanyası başlatılacak. Şenlik sonunda taş ocağı açılacak olan Tatar Deresi mevkiine doğa yürüyüşü düzenlenecek.

Gülbahçe iki ayrı taş ocağının tehdidi altında

Urla ilçesine bağlı Gülbahçe mahallesinde iki ayrı taş ocağı açılmak isteniyor.

Gülbahçe temiz havası, denizi ve sakinliği ile son yılların gözde tatil mekanları arasında yer alıyor. Ayrıca deniz derinliği ve rüzgar şiddeti nedeni ile de rüzgar sörfü tutkunlarının gözde mekanları arasında bulunuyor.

Kite surf yarışmalarının düzenlendiği Gülbahçe’nin sınırları içinde ülkenin saygın üniversiteleri arasında yer alan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü de bulunuyor.

Urla yürüyüş gruplarından şenliğe destek

Her hafta Urla ve çevresinde farklı rotalara doğa yürüyüşleri düzenleyen Urla Dağcılık ve Doğa Yürüyüşü Grubu ve Urla Doğa Sporları Topluluğu bu hafta Gülbahçe halkına destek vermek için daha önce açıklanan rotalarını değiştirdi.

Urla Dağcılık ve Doğa Yürüyüş Grubu 5 Kasım’da Barbaros’tan Gülbahçe’ye yürüyecek. Grubun internet sitesinden yapılan duyuruda, Barbaros Köyü’nden başlayacak yürüyüşün şenlik alanına oradan da Tatar Mevkii’ne uzanacağı belirtildi.

URDOST ise Gülbahçe Mahallesi bölgesinde açılması gündemde olan taş ocaklarının tabiata, jeolojik yapıya ve dolaysıyla çevreye vereceği zararı protesto etmek için Pazar günü sivil toplum örgütleriyle birlikte toplanacak. Grup Tatar boğazında yürüyüşe başlayıp Yağcılar ve Demircili’ye doğru yürüyüş düzenleyecek.

 

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.