Günün Manşetiİklim KriziManşet

Bornova’da “Yereli Yeşillendir, İklimi Yeşillendir” projesi

0

Yeşil Düşünce Derneği ve Bornova Belediyesi’nin ortak yürüttüğü “Yereli Yeşillendir, İklimi Yeşillendir” projesinin tanıtım toplantısı 31 Ekim 2017, Salı günü Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

15 Eylül 2017 tarihinde uygulanmaya başlayan ve 12 ay sürecek olan bu projenin amacı yurttaşların, bireysel girişimcilerin, kooperatif girişimlerinin ve yerel yönetimlerin iklim değişikliği, iklim değişikliğine uyum ve azaltım yöntemleri ve yenilenebilir enerji alanlarında kapasitelerini arttırmak.

Bu amaçlara ulaşmak için proje süresince Bornova Belediyesi’nde konuyla ilgili eğitimler düzenlenecek ve yayınlar hazırlanacak.

Bornova Belediyesi Belediye Meclis Üyesi Öget Nevin Çöçen

Yeşil Düşünce Derneği’nden Proje Koordinatörü Özgecan Kara, Bornova Belediyesi Belediye Meclis Üyesi Öget Nevin Çöçen’in ve Yeşil Düşünce Derneği’nden Yönetim Kurulu Üyesi Barış Gençer Baykan’ın açılış konuşmalarını yaptığı toplantıya Bornova Belediyesi Başkan Vekili, Belediye BaşkanYardımcısı ve Belediye Meclis Üyeleri ile yenilenebilir enerji uzmanları, akademisyenler ve yerel çevre grupları katıldı.

 

Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Öget Nevin Çöçen Bornova Belediyesi’nin “Convenant of Mayors” – “Başkanlar Sözleşmesi”nin Türkiye’deki ilk imzalayanlardan olduklarını ve EnergyCities üyeliklerinin altını çizerek sivil toplum ve belediye ortaklığının öneminin altını çizdi.

Yeşil Düşünce Derneği Yönetim Kurulu üyesi Barış Gençer Baykan

Yeşil Düşünce Derneği Yönetim Kurulu üyesi Barış Gençer Baykan ise iklim değişikliği ile mücadele konusunda yerel yönetimlerin insiyatif alıp genele örnek olması gerektiğini belirtti.

 

 

“Yereli Yeşillendir, İklimi Yeşillendir” projesi Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.