KadınManşet

90’lık Fatma Nine’nin mücadelesi: Kışlık odununu sel sularından topluyor!

0

Rize’nin İkizdere ilçesi Güneyce Köyü’ndeki evinde tek başına yaşayan 90 yaşındaki Fatma Yılmaz, kışlık yakacak ihtiyacı için sel sularının sürüklediği odunları topluyor. Fatma Yılmaz, Çarşı Mahallesi’nde aylık 350 liraya kiraladığı evde yalnız yaşıyor. Ölen eşinden kalan dul aylığı ile tüm ihtiyaçlarını kendisi gören Yılmaz, yemeğini yapıyor, sobasını yakıyor. Yakacak ihtiyacı için satın aldığı odunlarla kışı çıkaramayacağını düşünen Fatma Yılmaz, sel sularının sürüklediği ve kızının dere kenarında biriktirdiği odunları topluyor.

“8 evlat büyüttüm. Hepsini arkamda taşıdım”

5’i kız, 3’ü erkek 8 çocuk sahibi Fatma Yılmaz’ın, eşi gurbette çalışırken bağ bahçe işleri yapan Yılmaz’ın, evine giden yol olmadığı yıllarda sırtında taşıdığı erzaklarla çocuklarını büyüttüğü öğrenildi. 19 yıl önce eşini kaybeden Yılmaz’ın 11 yıl önce de oğullarından birinin intihar ettiği ortaya çıktı. Kızlarının evinde rahat edemediğini, gelinlerinin de kendisini istemediğini söyleyen Fatma Yılmaz, “Eşimden kalan maaşı alıyorum. Bunun 350 lirası kiraya gidiyor. Kızlarım evli, onlar evine beni alamaz. Gelinlerim de beni istemediği için oğullarımın da yanına gidemiyorum. Gelinlerim beni arayıp sormuyor. Kim bakacak bana? Mecbur ben de yalnız yaşıyorum. 8 evlat büyüttüm. Hepsini arkamda taşıdım. 50 yıl sırtımda su, erzak taşıdım. Hep çalıştım, onları büyüttüm. Eşim gurbete giderdi ve uzun süre gelemezdi. 5 tane ineğim vardı; sütten yağ, peynir yapardık” dedi.

Fatma Yılmaz’a odun yardımı sözü veren komşuları, Yılmaz’ın köye inip çıkamadığı için kızlarının yakınında ev kiraladığını söyledi. Komşular, Yılmaz’ın her ihtiyacını kendisinin karşıladığını belirtti.

 

(CNNTürk)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.