Kültür-SanatManşet

“Yıkıp, modern opera binası yapacağız” diyen Erdoğan “yeni AKM”yi 6 Kasım’da tanıtacak!

0

Taksim’de atıl durumda olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) dokuz yıldır seyirciye kapalı. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un “Ömrünü tamamladı, yıkılmalı” demesinden bu yana ise 12 yıl geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’deki 3. Turizm Şurası’nda konuşmasında AKM’nin geleceği ile ilgili planlarını yineledi. Erdoğan konuşmasında AKM’nin yıkılışını ‘müjde’ gibi sunarak; “Bugün burada bir müjde vermek istiyorum. Burası, Ankara’daki bizim yarı opera binası diyebileceğimiz bir kongre merkezimiz, 2 bin kişilik. Şimdi İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nin olduğu yeri yıkıyoruz.” dedi.

Konuşmasında AKM’nin yerine ‘modern bir opera binası’ yapılacağını da duyuran Cumhurbaşkanı, “Oraya daha büyüğünü, çok çok farklı modern bir mimariyi, pazartesi günü İstanbul’da lansmanını yapacağım toplantıyla duyuracağız. 2019’un sonuna kadar orada bir opera binasını İstanbulumuza kazandırmış olacağız. İnşallah 2019 seçiminden önceye yetiştireceğiz.”

Müşterisiz iş, motorsuz otomobile benzer”

Erdoğan konuşmasında turizme darbe vurulduğunu da söyleyerek şöyle konuştu: ”Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan gelişmelerle ülkemizdeki terör eylemleri ve darbe girişimi turizmimize çok ciddi bir darbe vurmuştur. Turist sayımız geçtiğimiz yıl 25 milyona kadar gerilemiştir. Turizmde gelen turist sayısına paralel geliri elde edemiyoruz. İnsanlar artık iyi bir müzik dinlemek kadar, o müziğin nasıl icra edildiğini görmek istiyorlar. Gastronomi turizmi de rağbet gören bir turizm çeşididir. İnanç turizmi aynı şekilde insanların ilgisini çekmektedir. İnsanlar artık sadece dinlenmekle, gezmekle, yetinmiyor, gittikleri yerlerde hayatın her alanına ulaşmak, tecrübe etmek istiyorlar. İnsanlar hediyelik eşyalar kadar unutulmaz hatıralar da biriktirmeye önem veriyorlar. Bizimle aşık atabilecek denizi, dağları, ovaları, insanı başka bir güzelliğe sahip kaç ülke bulunabilir? Kapısına gelene öyle ters bakan bir millet değiliz biz. Ülkemize gelen turiste gezdiği çarşıdan, aldığı otantik eşyadan ziyade Türk örfünü adetini sunduk sunuyoruz sunmaya da devam edeceğiz. Biz İstanbul gibi mücevher değerinde bir şehrin potansiyelini dahi tam olarak kullanabilmiş değiliz. Son dönemde karşımıza çıkan ve çıkartılan engeller bizim için geleceğimizi inşa ederken dikkate alacağımız birer tecrübedir. Müşterisiz iş, motorsuz otomobile benzer. Görüntü tamamdır ama sizi hiçbir yere götüremez. Yapmamız gereken müşterinin haberdar olmasını sağlamak sonra bunu en güzel şekilde sunmaktır.”  

 

(Evrensel, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.