DünyaManşet

IŞİD, New York’ta bisikletlilere saldırdı: 8 ölü

0

New York’un aşağı Manhattan bölgesinde, bisiklet yoluna giren bir kamyonet sürücüsü, yol üzerindekilere çarptı. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, olayda 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Blasio, olayın bir “terör saldırısı” olduğunu söyledi.

Saldırıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, “durumları kritik olmayan 11 kişinin hastanelerde tedavi altında olduğu” belirtildi. New York Emniyet Müdürü James O’Neill, gözaltında olan saldırganın 29 yaşında bir erkek olduğunu açıkladı. O’Neill, saldırının daha büyük bir komplonun parçası olmadığını söyledi.

Amerikan medyası ise saldırganın ismini Sayfullo Saipov olarak açıkladı. Saldırganın 2010 yılında ABD’ye gelen bir göçmen olduğu ve Florida’ya yerleştiği belirtildi. Saldırganın Özbekistan’dan geldiği aktarıldı.

New York Times, iki yetkiliye dayandırdığı haberinde saldırganın kamyonetinin yakınlarında IŞİD’e bağlılığını gösteren Arapça metinlerin olduğunu söyledi. CBS, salgırgana ait olduğunu belirttiği bir fotoğraf yayımladı.

‘Yalnız kurt eylemi’

New York Belediye Başkanı Blasio, saldırının “yalnız kurt” eylemi olarak göründüğünü ifade etti. New York Emniyet Müdürlüğü, vurularak yakalan saldırganın elinde, “paintball silahı ile havalı bir tabanca” olduğunu açıkladı.

Acil durum ekiplerinin aktardığına göre olay, yerel saatle 15:06’da (TSİ 22:06), New York’ta üst gelir grubunun yaşadığı TriBeCa isimli bölgede gerçekleşti.

Görgü tanıkları olay yerinde 9-10 silah sesinin duyulduğunu belirtti.

 

(BBC Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.