EnerjiManşet

E-ticaret devi Amazon yüzünü güneşe döndü

0

ABD’li e-ticaret devi Amazon güneş ve rüzgar enerjisi projelerine yoğunlaştı. Amazon, ABD’nin Teksas Eyaleti’nde Lincoln Clean Energy (LCE) tarafından kurulan Amazon Rüzgar Santrali’nin faaliyete geçtiğini ve yılda 1,000,000 MWh’den fazla temiz enerji ürettiğini açıkladı.

Amazon, ABD genelinde 18 rüzgar ve güneş projesi başlattı. Ayrıca 35’den fazla projeyi daha önümüzdeki süreçte başlatacak. Bu projeler tamamlandığında yılda 330 binden fazla konutun enerji ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik üretimi gerçekleştirilecek.

Amazon Küresel Sürdürülebilirlik Direktifi Kara Hurst, enerji ihtiyaçlarının tümünü yenilenebilir kaynaklardan karşılamak üzere önemli adımlar attıklarını belirterek, yenilenebilir enerjiye yatırım yapmanın müşterileri, toplum, çalışmaları ve gezegen için bir kazan-kazan-kazan-kazan olduğunu kaydetti.

Yerel topluluğa teşekkür etmek ve desteklemek için Amazon, öğrencilere ve öğretmenlere STEM öğrenme fırsatları sunacak olan Snyder Eğitim Vakfı’na 50.000 dolar bağışta bulundu.

 

(Enerji Günlüğü)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.