İklim KriziManşet

İklim değişikliği Alanya’da yaşamı felç etti

0

Alanya’da iki gün etkili olan sağanak yağış merkez ve kırsalda yaşamı felç etti. Çok sayıda mahallede yollar göle döndü. İşyerleri ve evlerde su baskınları yaşandı, seralar zarar gördü. Çok sayıda duvar yıkıldı, toprak kaymaları yaşandı. Araç ve yaya trafiği olumsuz etkilendi. Şiddetli yağışlar birçok mahallede elektrik kesintilerine yol açtı.

Mahmutlar-Kuşyuvası yolunun 20’nci kilometresinde yaşanan heyelan sonrası sürücüler uyarıldı. Şiddetli yağışın ardından Kleopatra Plajı’nın yaklaşık 400 metre açığında hortum oluştu. Yaklaşık 3 dakika süren hortumun kıyıya ulaşmadan kaybolduğu gözlemlendi. Alanya Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü verilerine göre metrekareye hafta sonu ortalama 106.2 kilogram yağış düştü.

İklim değişikliği etkisini gösteriyor

Dünya üzerinde iklim değişikliğinden en çok etkilenecek ülkenin Türkiye olduğunu belirten Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, “İklim değişikliğinin anlamı; buzulların erimesi, sel felaketlerinin artması, kuraklığın çeşitli bölgelerde yoğunlaşması, biyoçeşitlilik dediğimiz türlerin risk altına girmesi, ekolojik dengenin bozulması ve gıdaya erişimde sorun yaşanması demektir. Türkiye özelinde ise İç Anadolu’da ciddi kuraklık, temiz içme suyuna erişimde sıkıntı, Ege ve Akdeniz’de ise sel ve taşkın riskiyle karşı karşıyayız.” açıklamasında bulunmuştu.

 

(Yeni Alanya)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.