DünyaManşet

Hollywood yıldızı Kevin Spacey’den 30 yıl sonra gelen cinsel istismar itirafı

0

Hollywood yıldızı Kevin Spacey, 30 yıl önce o dönemde 14 yaşında olan çocuk aktör Anthony Rapp’e cinsel istismarda bulunduğuna yönelik iddialar hakkında özür diledi. Rapp, Spacey’nin kendisini bir partiye davet ettiğini ve sarhoş gibi göründüğü bir anda cinsel taciz girişiminde bulunduğunu söyledi.

O dönem 26 yaşında olan Spacey Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Dürüst olmam gerekirse olayı hatırlamıyorum. Aradan 30 yıl geçti. Ama söylediği gibi bir davranışta bulunduysam, sarhoşken yaptığım bu uygunsuz şey yüzünden ondan en içten şekilde özür dilerim” dedi.

Bu hikayenin kendisini hayatıyla ilgili başka konuları anlatmak için cesaret verdiğini yazan Spacey şöyle devam etti:

“Özel hayatımla ilgili korumacı tavrım nedeniyle hakkımda pek çok hikayenin konuşulduğunu biliyorum. En yakınımdakiler bilir ki, hayatımda hem erkeklerle hem kadınlarla ilişkim oldu. Erkeklerle duygusal ilişkiler yaşadım ve onlara aşık oldum ve şimdi de hayatımı eşcinsel bir erkek olarak sürdürmeyi seçiyorum. Bu gerçeklikle açık ve dürüst bir şekilde yüzleşmeliyim, bu da davranışlarımı gözden geçirmek ile başlıyor.”

46 yaşındaki Anthony Rapp, Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein skandalı sonrası Buzzfeed’e yaptığı açıklamada 1986 yılında henüz 14 yaşındayken Spacey’nin evine gittiğini ve ünlü aktörün kendisini yatağa yatırarak üzerine çıktığını iddia etmiş, olay yerinden kaçtığını ancak yaşananları kimseye anlatmadığını ifade etmişti.

Anthony Rapp

26 Temmuz 1959’da New Jersey’ de doğan, iki  OSCAR ödüllü tiyatro-sinema oyuncusu ve yönetmen Spacey, Se7en, Pay It Forward, The Usual Suspects, L.A. Confidential ve Superman Returns gibi iz bırakan birçok Hollywood filminde rol aldı. Spacey’nin başrolünde olduğu Netflix dizisi “House of Cards” dünya çapından geniş bir izleyici kitlesine sahip.

Hollywood’da 26 kadın oyuncunun taciz iddiaları sonucunda ünlü film yapımcısı Harwey Weinstein hakkında İngiltere’de soruşturma başlatılmış, dünyanın dört bir yanından kadınların #MeToo etiketi ile yaşadıkları tacizleri anlattığı bir sosyal medya kampanyası başlatılmıştı.

 

(Evrensel)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.