İklim KriziManşet

Herwart fırtınası Orta Avrupa’yı vurdu: 6 ölü

0

Herwart fırtınası Orta Avrupa’da ölümlere, sel baskınlarına ve maddi hasara neden oldu. Saatte 100 kilometreyi aşan hızla ilerleyen fırtına Çekya (Çek Cumhuriyeti), Polonya ve Almanya’yı etkisi altına aldı.

Hamburg’daki balık pazarı

Aşağı Saksonya’daki Kuzey Denizi’nde kamp yapan 63 yaşındaki bir kişi fırtına sonucu oluşan sele kapılarak yaşamını yitirdi. Mecklenburg-Vorpommern’da ise üç tatilciyi taşıyan botun devrilmesi sonucu iki kişi hayatını kaybetti. Polonya ve Çekya’da da şiddetli fırtına toplam 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Polonya’da 11 eyalette fırtınanın 140 kilometre hıza ulaşabileceği uyarısı yapıldı. Hamburg’da şiddetli rüzgar ağaçları kökünden söktü, şiddetli yağmur sele yol açtı.

Herwart Fırtınası Almanya’nın kuzey bölgelerinde de demiryolu ulaşımını aksattı. Almanya’nın önemli demiryolu şirketi Deutsche Bahn şehirlerarası tren seferlerini iptal etti. Hamburg’a çift yönlü tren seferlerinde iptaller ya da aksamalar yaşandı. Ayrıca, Hafencity, Fischmarkt (balık pazarı) ve Blankenese de dahil olmak üzere Hamburg’daki kamusal alanları su bastı. Dün Berlin’de acil servisler olağanüstü hal ilan etti. Grischa Fırtınası ise Thüringen eyaletini vurdu. Rüzgar ağaç ve çitleri yerlerinden çöktü, çatılar hasar gördü.

 

(RT, Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.