ManşetTarım-Gıda

İstanbul bostanlarının öyküsü: Bostan Hikayeleri Kent Karşılaşması

0

66Kolektifi, 28 Ekim Cumartesi günü İstanbul Kuzguncuk’ta bulunan mekanları Kuzguncuk66’da Bostan Hikayeleri Kent Karşılaşması düzenliyor.

Kuzguncuk’ta yaşayan, Kuzguncuk Bostanı’nın hayatta kalma mücadelesinde birbiri ile tanışan ve çok farklı sektörlerde çalışan insanlar tarafından kurulan 66Kolektifi, Bostan Hikayeleri Projesi’ni kentte tarımsal üretim yapan insanları, toplulukları tanıtmak, “kentte de tarım yapılıyor mu?” kuşkulu sorularına yanıt vermek ve deneyim paylaşımı aktarımında bulunmak gibi amaçlar ile 2016 başlarında fikir olarak ortaya çıkmış.

 

Bostan Hikayeleri Kent Karşılaşması’nda 28 Ekim Cumartesi gübü 13:00 – 17:00 saatleri arasında İstanbul’da faaliyetini sürdüren 4 bostanın yani Yedikule, Roma, Kuzguncuk ve Tarlataban bostanlarını üyeleri de hazır bulunacak. 66Kolektifi’nin her bostana dair hazırladığı tanıtım videolarının izlenmesi ile başlayacak etkinlikte bostan üreticileri ve katılımcıların fikirleri ile Bostan Hikayeleri Projesi’nin ufkunun netleştirilmesi hedefleniyor. Karşılaşmanın sonunda ise tüm katılımcılar bostan ürünleri ile hazırlanmış leziz yemeklerin tadına varma imkanı bulacaklar.

Buluşma yerine Karşılaşma tabirini kullanmalarını ise şöyle açıklıyorlar. Bostan Hikayeleri için ilk etapta adı anılan dört bostana önceden gidilip videolar çekildi, bostanhikayeleri.com sitesinde gerek bu dört bostanın gerek yerel ya da uluslararası diğe bostanlara dair bilgiler paylaşıldı. Dolayısı ile önceden bir buluşma gerçekleşti. Yarın olan ise önceden buluşanların karşılaşması anlamında bir etkinlik olacak.

Mevcut bostan hikayelerini içeren online bir arşive www.bostanhikayeleri.com adresinden erişim mümkün.

Bu hikayelerin ele alındığı farklı bostanların işleyiş ve ihtiyaçlarına dikkat çeken periyodik bir yayın olarak kurgulanan Bostan Hikayeleri dergisinin ilk sayısı da karşılaşma sırasında katılımcılara dağıtılacak. Dergi ayrıca site üzerinden de online erişime açık olacak.

Karşılaşmaya iştirak etmek için [email protected] adresine mail atabilir, facebook etkinlik sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.