İklim KriziManşet

“İklim değişikliği yüzünden 50 yıl içerisinde kızaracak, kavrulacak, ızgara olacağız!”

0

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki ekonomi forumuna konuşmacı olarak katılan IMF Başkanı Christine Lagarde, küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle ilgili uyardı. Lagarde, “Eğer iklim değişikliği ve eşitsizliği doğru kavrayıp çözemezsek, dünyanın başı 50 yıl içerisinde büyük belaya girecek” dedi.

İnsanlığın karanlık bir geleceğe doğru ilerlediğini söyleyen Lagarde, dünyanın iklim değişikliğini önlemek ile ilgili “kritik kararlar” alma konusunda başarısız olmasının, “kızarmamıza, kavrulmamıza ve ızgara olmamıza” (*toasted, roasted and grilled) sebep olacağını sözlerine ekledi.

Paris İklim Anlaşması

Fransa’nın başkenti Paris’te 2015 yılında yaklaşık 200 ülkenin katılımıyla imzalanan anlaşmada, küresel sıcaklık artışının yüzyılın sonuna kadar 2 derecenin altında tutulması konusunda uzlaşılmıştı. Fakat ABD Donald Trump Haziran’da ülkesinin ‘ekonomik olarak zora düşeceğini’ öne sürüp anlaşmadan çekileceğini duyurmuş. Anlaşmada imzası olan ülkeler, küresel sera gazı emisyonunu düşürmeyi hedefliyor. Bu adım, fosil yakıtların yanması sonucu oluşan karbondioksit gazının da azaltılması anlamına geliyor.

 

(Guardian)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.