ManşetTürkiye

FETÖ’nün Medya Yapılanması davasında 3 tahliye

0

Aralarında Murat Aksoy ve Atilla Taş’ın da olduğu 23’ü tutuklu 29 kişinin yargılandığı FETÖ’nün Medya Yapılanması davasında sanatçı Atilla Taş, gazeteci Murat Aksoy ve öğretmen Davut Aydın tahliye edildi.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan davanın duruşmasında 23’ü tutuklu 4’ü tutuksuz sanık hazır bulundu. 2 sanığın ise firari olduğu davada sanıklardan 13’ ü ‘Darbeye teşebbüsten’ diğerleri ise ‘terör örgütüne üye olmak’ gerekçesiyle yargılanıyor.

Taş: “Günay keçisi ben miyim?”

Savunmasını yapan Atilla Taş, kendisini bir hikâyedeki bahtsız bedevi gibi hissettiğini dile getirerek kendi ismi ile terörün ancak espriyle yan yana gelebileceğini söyledi. Taş, yazdığı gazetenin yasal şartlarda çıktığını belirterek, “Atilla Taş ne yapmış? Bir tweet atmış, bir gazetede yazmış. O gazetede yazmak suçmuş. Bu gazetede yazan bir tek ben miyim? Bu gazetenin Ankara Temsilcisi savcılıktan elini kolunu sallayarak giderken, diğer yazarlara soruşturma dahi açılmazken, kimisi kaçmışken, günah keçisi bir ben miyim? Amcası olan, dayısı olan, ByLock’u olan, kayınpederi olan kuş gibi uçarken Atilla Taş 14 aydır neden hapis yatıyor?” dedi. “Artık hukuk sopasıyla dayak yemekten yoruldum” diyen Taş şöyle devam etti: “Çok yoruldum. Artık bıktım cezam varsa alıp gideyim modundayım.”

Çıkışta cezaevinde evlendiği eşinin karşıladığı Atilla Taş, burada yaptığı açıklamada, “demokrasi ve hukuk, halkın soluk borusudur” diyerek şunları kaydetti:

“1 milyon 700 bin takipçim var.Verdiler gazı, verdiler. En son Silivri’yi boyladım. Bunların hepsi sanal. Bundan sonra bayramlarda Tweet atacağım. Hükümeti seviyoruz. Hükümeti eleştirmesinler, muhalefet etmesinler. Benim başıma gelen onların başına da gelebilir.”

Atilla Taş, “Beni cezaevine atanlara teşekkür ediyorum. Yoksa hayatta evlenmezdim. Onların sayesinde yuva sahibi oldum” diye konuştu.

Aksoy: “Tek silahım kalemim”

Aksoy ise “Başından beri anlamakta zorlanıyorum. Terör örgütü üyeliğinden tutuksuz yargılanıyorum, ‘Cebir ve şiddet’ suçundan tutukluyum. Şiddet ve cebir de kullanmadım. Benim tek silahım kalemim, klavyem. Bir de tutamadığım dilim” dedi.

Duruşmayı CHP milletvekilleri Barış Yarkadaş, Ali Şeker, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve sanık aileleri takip etti.

Duruşma 4 Aralık’a ertelendi.

 

(Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.